sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Sunnuntai-shampoo-siivous

Tylsän sunnuntain kunniaksi päätin siivoilla vähän kaappeja ja katsoa missä kunnossa Oliverin turkinhoito välineet ovat. Ensinnäkin kaikki oli sullottuna erinäisiin kaappeihin. Toiseksi jokapuolella oli karvatuppoja.. Siivous ja tilannekatsaus tuli siis ihan tarpeeseen. Ei ainakaan tarvitse sitten näyttelyä edellisenä iltana hätäillen etsiä kamoja ympäri kämppää.


Shampoita oli vielä oikein hyvin jäljellä. Toinen putelli Helokkikukkaöljyvitamiinishampoota (ah, mikä nimi!) olikin ihan avaamaton. Tällä pesen, jos koko koira täytyy pestä. Lika kyllä lähtee, mutta omaan nenääni ei tuoksu kauhean ruusuinen ole. Turkille kuitenkin tämä shampoo tekee kyllä todella hyvää.
Bio-Groomin valkaisevalla shampoolla pesen valkoiset kohdat yleensä ennen mätsäreitä ja näyttelyitä. Tämä shampoo taas tuoksuu niin ihanalta, että on hankalaa pestä Oliveria kun se haluis kokoajan nuolla sitä.. Joskus heräteostoksena ostin Bio-Groomin Waterless Bath shampoon. Sitä siis vaan suihkutetaan turkkiin, hierotaa ja pyyhitään pois. Oon sitä kyllä käyttäny, mutta ei se niin kovin tarpeellinen ostos loppuviimeksi ollut.


Kun shampoista pääsin, siirryin irroittamaan karvatuppoja harjoista. Tässä on kuva ja vasemmalta oikealle: Furminator koko S (en tiedä mitä tekisinkään ilman tätä!), Oliverin ensimmäinen tuplaharjayhdistelmä (saatu lahjaksi, harvoin käytetty), Jessen vanha hiustenleikkuukone (tällä saa näppärästi tassukarvat trimmattua äkkiä, tosin tämä vekotin ei ole Oliverin suosiossa), kaksi kampaa (pienet takut lähtevät näillä), ohennus-ja tavalliset sakset (korva-ja tassukarvojen trimmaukseen). Ainoa joka on joukosta poissa on rakkaamme Roger Para antistatic (se on aika hukassa, koska sitä käytetään eniten). Näillä on pärjätty hyvin tähän asti ja nyt ne ovat ainakin hetken paikassa, mistä ne löytääkin.Noniin, mitähän sitä nyt sitten keksisi ettei tenttiin tarvitsisi lukea...?

2 kommenttia:

  1. Paljon on shamppoita. Serilekkin pitäisi löytää joku hyvä. Tuo mikä sillä on (best friend) on ihan kökkö. Puolipulloa pitää laittaa koko koiraan, eikä sillä edes hajulähde, saati tule puhtaaksi. Mitä muutne olet mieltä, onko tuo Bio-Groomin Waterless Bath shampoo hyvää? Kannataakko sitä ostaa, vai onko sama kun vain pesee koira ihan veden kanssa. Seri kun on märkänä ihan mahdoton, pesu menee hyvin ja kuivaus nykyään, mutta sen jälkeen se on ihan sekaisin, koska se on märkä.

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä se on melkeen sama, että peseekö koko koiran. Ite mä käytän tota jos valkoset etutassut on likaset. Sitä menis varmaan heti kerrallaan puoli pulloa jos koko koiran alkaa sillä pesemään ja kyllä toikin vaahdottuu ja käyttäytyy samallalailla kuin tavallinen shampoo eli märkää on.

    Kannattaa varmaan käydä joku hyvä shampoo M&Mstä ostaa. Ei sitten aina tartte olla pesemässä ja ne on pidempi riittosiakin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)