torstai 23. kesäkuuta 2011

On se koiranelämä rankkaa

Oliver tuntuu olevan vieläkin väsynyt viime viikonlopusta. Tiistaina raahasin sen mätsäriin Kalajoelle. Oltiin varauduttu vesisateeseen, mutta onneks semmoista ei tullutkaan. Tuomari arvosteli ja kertoi jokaisesta koirasta yleisölle. Aikuisissa koirissa koiria oli 33 kappaletta ja me kun olimme numerolla 4, saimme odottaa pitkän aikaa nauhakehän alkamista. Parina meillä oli pyreneittenmastiffi. Oliver esiintyi hyvin, vaikka tuulessa kovaa lepattavat kehänauhat sitä häiritsivätkin. Saimme punaisen nauhan.

Siinä kehän laidalla kuunnellessa tuomarin arvosteluja jokaisesta koirasta, alkoi mieli kallistua sen puoleen, että hyvä on jos edes sijoitutaan. Nauhakehässä koiria oli noin 12 kappaletta. Oliver jaksoi edelleen seistä hienosti ja tuomari ottikin meidät yllättäen ensimmäisinä kehän keskelle. Viisi muutakin koiraa pääsivät jatkoon ja muut poistuivat kehästä. Tuomari juoksutti meitä monta kierrosta ympäri, ennenkuin alkoi sijoittamaan. Meni nelonen, kolmonen, kakkonen ja sitten oli jäljellä kolme koiraa, me mukaan lukien ja yksi sijoitus. Juoksimme taas ympyrää ja mielessäni kävi, ettei meille sijoitusta varmaankaan tulisi. "Tänään aikuisten ykkönen on shetlanninlammaskoira!" n__n  BIS-kehässä olimme sitten BIS2:sia! Palkintoja tuli taas ihan kivasti, mutta kuvaan otin vain ruusukkeet ja pokallin.

PUN1 BIS2

Eilen Oliverilla oli hieman hankalampi aamupäivä. Se oli edelleen todella väsynyt, tälläkertaa varmaankin mätsäristä. Kello 8 aikaa puin sen sadetakkiin ja se näytti erittäin nololta eikä suostunut liikkumaan. Onneksi ovesta päästyämme se unohti takin, mutta.. sitten siellä ulkona satoikin vettä! Raukka oli aivan nolona koko aamulenkin ajan. Lähdimme heti takaisin kun herra oli saanut asiansa tehtyä.

Koko loppupäivän se on vaan nukkunut. Iltalenkillä se näytti jo piristymisen merkkejä. On se vaan rankkaa tuo koiranelämä, ei voi muuta sanoa.

Seuraava koitos onkin sitten Kokkola KV näyttely, johon toivottavasti tulee kannustusjoukkoja Oliverille. :)

6 kommenttia:

 1. Onnea upeasta suorituksesta! On se Oliver hieno :)

  VastaaPoista
 2. Mistä noita lyhenteitä ja nimityksiä oppii ? Oon ihan ulkona noista jutuista, mutta hienosti taitaa mennä, että onnea! ::D
  Haaveilen omasta sheltistä, oon opetellu kaikenlaista koulutukseen ja terveyden hoitoon liittyvää, mutta noista agility, toko ja mätsäri jutuista oon ihan ulapalla, että olisko sulla vinkkejä mistä niitä vois vähän opetella? :d

  VastaaPoista
 3. Mäkin olin vielä kaksi vuotta sitten ihan pihalla kaikista koirien kisoihin yms liittyvistä jutuista! :D Ite opin netin kautta ja sitten ihan kyselemällä ihmisiltä ja menemällä paikanpäälle katsomaan kisoja.

  Koiraihmiset varsinkin tykkää selittää ja selventää näitä asioita niistä kysyvälle. Mäkin mielelläni selitän asioita, oonhan jotakin sentään oppinu kahden vuoden aikana :'D

  VastaaPoista
 4. Tulee aiankin yksi kannustaja Kokkolaan :) Hienoja palkintoja!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)