lauantai 14. syyskuuta 2013

Kahdesti kehässä - Kannuksen mätsäri

Tänään oli ihanan kaunis päivä! Ja todella hyvä päivä lähteä Kannukseen mätsäriin. Olin luvannut Oliverin Mimalle junnukoiraksi. Viimeksihän tämä pari veti hienosti ykkössijan, joten enemmän kuin mielelläni päästin Olin taas junnuilemaan. 

Olimme mätsäripaikalla hyvissä ajoin. Ehti hyvin käydä ilmoittautumassa ja Mimakin ehti hieman treenailla Oliverin kanssa. Asta ja koiratkin ehtivät myös mukaan. Pian alkoi kehät pyöriä pennuilla joita olikin monta. Kohta tämän jälkeen toisessa kehässä pyörähti junnut käyntiin. Junnuja taisi olla kehässä yhteensä 12 kappaletta. Mua jännitti kehän laidalla aivan hirmuisesti, mutta todella hienosti Oliver taas esiintyi Miman kanssa! Oon niin iloinen siitä, että Oliver osaa käyttäytyä vaikka joku muu sen handlaakin. Oliverin ja Miman käytyä kehässä muutamaan otteeseen, alkoi junnujen sijoittelu. Pian huomasin heidän olevan neljän parhaan joukossa ja tuomari ojensi Mimalle kolmanne sijan ruusukkeen! Hienoa hienoa, onnea vielä hurjasti Mimalle! Seuraavan kerran tämä pari nähdäänkin Kokkolan pentunäyttelyssä junnuilemassa!


Pian heti junnujen jälkeen alkoi pienten aikuisten kehät. Ehdin juuri juottaa Olin ja kiirehdimme kehään. Oliver jaksoi hienosti keskittyä kehässä vielä munkin kanssa. Pöydällä se on myös reippaasti. Saimme punaisen nauhan ja pääsimme hetkeksi rauhoittumaan. 


Nauhakehissä oli kova tungos, eikä liikkumisesta tullut oikein mitään. Lopulta tuomari jakoi meidät kahteen osaa, jolloin liikkuminen hieman helpottui. Aurinko poltti kuumasti ja kehä tuntui kestävän ikuisuuden. Vähitellen koirakkoja käteltiin pois ja olimme neljän parhaan joukossa! Kerran ympäri, jonka jälkeen meille ojennettiin neljännen sijan ruusuke. Olin todella iloinen! PUN4

Kaiken kaikkiaan oli todella mukava mätsäri. Sää oli mitä mahtavin ja aina on mukava nähdä kerralla näin monia tuttuja. Tämmöisiä lisää, kiitos!

Psst! Vielä on aikaa äänestää, joten älähän jätä tilaisuutta käyttämättä! Kuvia pääset selaamaan TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

 1. Olisi kiva tietää miten olet opettanut Oliverille tuota näyttely/mätsärikäyttäytymistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran ollaan käyty näyttelykoulutuksessa ja sieltä saatuja juttuja treenattu kotona. Liikkumista ja seisomista esimerkiksi oli helppo treenata kotona.

   Mutta eniten mikä on vahvistanut kehäkäytöstä on yksinkertaisesti mätsärit. Niitä ollaan kierrelty ihan pennusta asti. Nykyään Oliver jo tietää mitä tulee tehdä kun mätsäri paikalla ollaan :) lisäksi ikä on tehnyt tehtävänsä ja Oliver on rauhoittunut sen verran, että sen kanssa tekeminen on aivan eri luokkaa kuin vuosi sitten :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)