keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Treenejä syksyn täydeltä

Sunnuntaina alkoi taas osa ohjatuista treeneistä tälle syksylle. Ilmotin meidät alo/avo-ryhmään torstaille sekä rally-tokoryhmään ja ylempien luokkien kilpatokoon sunnuntaille. Eiköhän siinä ole treenejä sopivasti syksylle.Odotin innolla rallytokoa. Tykättiin siitä niin Oliverin kanssa silloin kun käytiin rally-tokon koulutuspäivä talvella. Iloksemme löysimme tuttuja treenikavereitakin rallyilemaan tulossa! Koska suurinosa ryhmäläisistämme oli uusia lajin parissa, kävimme näin ensimmäisellä kerralla hieman läpi kylttejä ja teimme pieniä radanpätkiä. 
Oliver oli niin mainio kun aloitettiin ensimmäisellä radalla! Se oli silmiinnähden todella hämmentynyt tuosta kaikesta kehujen ja herkkujen määrästä, jota se sai kun vain istuikin tai seurasi 360° mun vierellä. Muutaman radanpätkän jälkeen se alkoi hyväksyä tilanteen ja meillä oli todella mukavaa! Vain tuo eteen tuleminen on tokokoiralle hieman hankalaa, mutta eiköhän sekin siitä.

Rallyn jälkeen meillä oli 45 minuutin "välitunti" ennen kilpatokon alkamista. Käytiin Oliverin kanssa kävelemässä ja aika meni nopsaa. Olin ilmoittautunut hieman varauksella tähän sunnuntain ylempien luokkien kilpatokoon, juurikin sen ylempien luokkien takia. Mehän oltiin periaatteessa vasta alokasluokassa, mutta toisaalta on meillä avoimenkin luokan liikkeet jo aikahyvin hallussa. Minulle oli kyllä vakuutettu, että pärjäisimme tässä treeniryhmässä oikein hyvin. 


Ryhmässä oli kuusi koirakkoa ja ihan ensimmäisenä teimme paikkamakuun piilolla. Tätä olimme tehneet viimeksi ennen kesää. Hieman jännitti jättää Oliver sille vieraiden koirien keskelle ja mennä itse piiloon... noh, ei olisi tarvinnut jännittää, koska Oliver oli pysynyt todella rauhallisesti koko neliminuuttisen! Teimme myös ensimmäistä kertaa koemaiset kaukokäskyt, joista ohjaajamme antoi meille arvosanaksi 8. Olin niin ylpeä Oliverista! Sillä oli niin hyvä motivaatio ja into tehdä, vaikka olimme jo rallyssäkin tunnin olleet. Kai se tuo ikä tekee tehtävänsä, on tuon kanssa nyt aivan erilaista tehdä nyt kuin kaksi vuotiaana.

Olemme suunnitelleet tulevaa. Sussu pyysi meitä mukaan hänen ja Sumu collien kanssa Jyväskylän KV näyttelyyn. Aloin miettiä milloin viimeksi ollaan Oliverin kanssa näyttelyssä oltu ja tulin tulokseen: 1½ vuotta sitten... "joo kyllä me voidaan lähteä!"
Ilmosin Oliverin siis Jyväskylään ja tokokokeisiin Lohtajalle 29.9. Nyt mennään jokaisiin tokokokeisiin kun vaan tässä lähellä järjestetään. Tavoitteina TK1 ja shetlanninlammaskoirien tokoykkösruusuke. 

1 kommentti:

  1. http://shetlantilainen.blogspot.fi/2013/09/haaste-nro-2.html
    Teiät olis haastettu!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)