keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Hei me jäljestetään!

Tänään saimme taas ruksata erään asian pois "to-do"-listaltamme, kun Sussu lähti opettamaan meitä tekemään jälkeä! PK-puoli on ollut itselleni ihan hämärän peitossa, joten paljon uutta tietoa kyllä tuli. Parasta kuitenkin, että nyt vihdoin opin tekemään peltojäljen ja Oliver saa taas uuden tavan käyttää aivojaan.


Pelto löytyi ja lupa jäljen tekemiseen saatiin jo alkuviikosta. Lähdimme hyvissä ajoin aamusta jälkeä tekemään iltavuoroni takia. Kaikki oli ihan uutta mulle, mutta onneksi Sussu oli neuvomassa ja kädestä pitäen opettamassa! Sain väsättyä kivan suoran n. 20m pituisen peltojäljen Oliverille. Sussu teki myös oman, hieman haastavamman jäljen Sumulle.

Itse jäljen tekemiseen meni noin puolisen tuntia ja sitten jälki sai "muhia" noin tunnin. Siinä odotellessa ehti hyvin porista kaikki ajankohtaiset koiramaailman asiat ja vaihtaa kuulumisia. Kun jälki oli valmis, tekivät Sussu ja Sumu ensin omansa, jolloin sain itse rauhassa katsoa kuinka koko homma tapahtuu. Sumu jäljesti oman jälkensä nopeasti, olihan se tehnyt tätä ennenkin.

Sitten oli meidän vuoro. Hain Oliverin sisältä ja marssimme jäljen alkuun. Osoitin ensimmäistä makkarakasaa Oliverille ja se hotki sen pian suuhunsa. Sitten se alkoi tapittamaan mua ja odottamaan käskyä. Osoitin sormella jäljelle päin, jolloin se löysi ensimmäisen makkaran palan. Kehuin sitä, jolloin se taas alkoi tapittamaan mua ja odottamaan käskyjä. Sussu neuvoiki olemaan ihan hiljaa, koska Oliver häiriintyi niin paljon kehuista.Osoitin taas jäljelle päin, jolloin Oliver löysi toisen makkaranpalan, ja kolmannen ja neljännen..! Se alkoi kulkea nokka maassa rauhallisella tahdilla jäljellä! Huomasi kuinka keskittynyt se oli eikä se välittänyt yhtään mitä ympärillä tapahtui, se vaan seurasi jälkeä! Itse hiivin sen perässä hymy korvissa asti, niin upea tuo mun pikkumies! 


Oliver kulki mahtavasti jäljen loppuun asti, välillä syöden makkaranpaloja matkalta. Kaikkien palojen kohdalla se ei kuitenkaan pydähtynyt, vaan jatkoi hienosti matkaa. Lopussa sateli kasapäin kehuja ja loppupalkka rasiasta. Hieno mies!
Pitääpä nyt kun kerta osaa, vielä ainakin kerran tehdä peltojälki Oliverille ennen lumien tuloa, oli tuo kyllä sen verran kiva juttu! Sussulle iso kiitos opetuksesta ja treeneistä! :)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi. Pitäis kyllä itekkin ottaa asiakseen perehtyä tuohon ja lähtiä vaan kokeilemaan! Kovasti on ollut mielessä tämä, mutta ei oo saannu aikaseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä todella kivaa, vaikka menihän siinä aikansa itse jälki tehdä ja treeni oli hetkessä ohi :'D Kannattaa kokeilla! Meillä Oliver oli ainakin heti aivan erilailla väsynyt tuommoisen treenin jälkeen :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)