maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuosikatsaus ja uudet tavoitteet

Taas on vuosi vierähtänyt ja ollaan siinä pisteessä, että on aika tehdä vuosikatsaus tavoitteisiin vuodelle 2013. Jälleen tasan vuosi sitten listatut tavoitteet olivat seuraavat:

Tavoitteet 2013



- Kisaaminen tokon alokasluokassa -->TK1?

Tässä kohtaa kun katson vuotta taaksepäin, niin tuntuu, että meidän vuosi pyöri eniten tämän tavoiteen ympärillä. Yhteensä kävimme seitsemässä alokasluokan kokeessa tänä vuonna, joista ensimmäinen oli heti tammikuussa. Menestys oli vaihtelevaa mutta opimme hurjasti. 2 x ykköstulos, mutta harmillisesti se viimeinen ykkönen siirtyy ensi vuodelle. Eniten jäi harmittamaan puoli pistettä vailla ollut ykköstulos! Ohjaajan jännityksen kanssa kamppailtiin hurjasti ja se näkyy myös tämän vuoden tuloksissa. Voin ilokseni sanoa, etten jännitä enään yhtään niin paljon kun vuoden alussa!


- AVO-liikkeet kuntoon
Vuoden aikana olimme avoimen- ja ylempien luokkien treeneissä mukana, mikä mahdollisti kunnollisen avoimenluokan liikkeiden treenauksen. Noudon kanssa kamppailtiin hurjasti, kun herra hienohelma ei ensin halunnut nostaa kapulaa maasta. Viitisen kuukautta meni treenatessa ja nyt nouto on kisakunnossa!  Myös muut liikkeet ovat aikalailla kisavalmiissa kunnossa, paikkamakuuseen tarvitsen vielä itselleni varmuutta, Oliverilta se tuntuu menevän paremmin kuin alokasluokan paikkis. Kovasti jo odotan pääsyä avoimeen luokkaan!



Kisaaminen rally-tokon alokasluokassa --> RTK1?
Rally-tokon treenaus aloitettiin kunnolla vasta kesän lopulla, kun päästiin mukaan Killan rally-tokoporukkaan. Ja siellähän meille oitis sanottiin, että kaikkihan sitten ilmoittautuu marraskuun kokeisiin Kannuksessa. Tykästyttiin hurjasti rally-tokoon ja opittiin paljon uutta! Niin paljon, että uskalsin ilmoittaa meidät marraskuun kokeeseen heti alokasluokkaan, vaikka mölliluokkakin olisi ollut vaihtoehtona. Koe meni todella hyvin omasta mielestäni, tykättiin todella paljon! Hyväksytty tulos tuli 89 pisteellä! 



- Luonnetesti
Luonnetestiin pääsimme huhtikuun lopulla Kannuksessa. Testi oli aika rankka kokemus meille molemmille. Mitään järisyttävää en kokeesta saanut irti, vaan Oliver toimi ja oli juuri semmoinen kun sen ajattelinkin olevan. Normaalissa elämässä se toimisi ehkä toisin, mutta ei sillä niin väliä minulle ole. Luonnetesti +56, laukaisualtis. 



- Mätsäreitä ja möllejä
Menneitä mätsäreitä läpi selatessani huomasin (kauhistukseksi), että mätsäreitä tällevuodelle kertyi vain kuusi kappaletta. Paras sijoitus oli PUN2. Mölleissä sitten tulikin sitten ravattua mätsäreidenkin edestä. Möllitokoja tuli plakkariin neljä kappaletta, joista kolme ALO1 ja yksi ALO3. Agimölleissä tuli startattua kuuden startin verran. Tuli sieltä yksi luokkavoittokin, mutta ennenkaikkea meillä oli todella kivaa Olin kanssa!



- Terveenä pysyminen
Terveenä ollaan pysytty lukuunottamatta tätä joulukuun nenäpunkkiepisodia. Keväällä käytiin 4-vuotisrokotukset ottamassa, jonka jälkeen Oliver sai pienen reaktion.. vieläkään ei tiedetä mikä se oli, mutta se säikäytti kyllä kovasti. Herkän mahan kanssa ollaan pitkin vuotta taisteltu, mutta se alkaakin olla ihan tuttu juttu meidän taloudessa.. :D 


- Säännöllistä hierontaa
Nojoo, ei se säännöllistä ollut kun kerran tänävuonna käytiin hieronnassa... :D Mutta hyvässä kunnossa Oliver oli silloinkin, mikä oli kiva kuulla. Lihaskuntoa ollaan huollettu hiekkamontuilla juoksemalla, koirareppua kantamalla ja kotona venyttelemällä.

- Uusia kokemuksia yhdessä
Paljon on tullut koettuja uutta vuoden aikana. Yhtenä hetkenä ollaan oltu ukkosta piilossa peiton alla, kun toisena hetkenä iloittu mahtavasta kisasuorituksesta kentän laidalla. Elämä olisi kyllä niin tyhjää ilman tuota ihanaa pikkumiestä.

Koirakaverit!
Vuoden aikana ollaan tutustuttu moniin uusiin ihmisiin ja koiriin. Tietysti ollaan myös tiukasti pidetty kiinni entuudestaan olevasta ihanasta tukiverkosta, jota ilman tämä harrastaminen ei olisi läheskään niin tunneriskasta ja hauskaa mitä se nyt on! Koirakavereiden myötä ollaan esimerkiksi tutustuttu jäljestämiseen ja junnuiluun. Monia kilometrejä on tullut lenkkipolkuja tallattua samalla parantaen maailmaa. Kiitos kaikille 





Paljon muutakin tavoitteiden ulkopuolelta tapahtui vuoden aikana; käytiin mm. pyörähtämässä kerran näyttelykehässä, taas toteamassa, ettei se touhu ole meille. Arvosanana H. Oliver jatkoi junnukoiran uraansa mätsäreissä ja näyttelyssä. Opittiin tekemään PK-jälkeä. Oliver täytti keväällä on neljä vuotta! Aika menee todella nopeasti, ja nyt ollaan listaamassa vuoden 2014 tavoitteita!



Tavoitteet 2014

- Viimeinen ykköstulos alokasluokasta -> TK1
- Tokon avoimenluokan korkkaus 
- Kisaaminen rally-tokossa -> RTK1
- Lihaskunnon parantaminen -> terveenä pysyminen
- Mätsäreitä ja möllejä
- Motivaation kasvattaminen kisatilanteissa
- Koiratanssi jossakin muodossa?
- Kaverit ja yhdessä tekeminen!




Haluamme toivottaa kaikille blogimme lukijoille tavoiterikasta ja onnellista uutta vuotta 2014!!







1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit! :)