sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Vieterin ensimmäinen koulupäivä

Mikä ihanan lämmin päivä... kunnes tuli aika lähteä pentukouluun, taivas repesi ja alkoi satamaan kaatamalla. Koirat kuitenkin autoon ja kohti hallia. Onneksi kuuro hiljeni vähitellen, eikä kastuttu niin paljon.

Kasper on käynyt ennekin hallilla, mutta nyt tilanne oli kumminkin eri. Koiria ja ihmisiä kerääntyi yhteen ja ääntä riitti. Myös Kasper laittoi kauniin äänensä peliin ja sanoi mielipiteensä muille haukkuville pennuille. Kentälle päästyämme se kuitenkin tarjosi todella paljon kontaktia. Suurimman osan ajasta se oli enemmän kiinnostunut minusta kuin muista koirakoista, josta olin todella yllättynyt. Tämmöisessä tilanteessa ei kuitenkaan olla oltu ja luulin, että toiset koirat veisivät kokonaan pikkuherran huomion.

Teimme maahanmenoja, mitkä menivät todella kivasti. Kasper ei välittänyt yhtään märästä maasta! Kävelykontakti harjoituksessa Vieteri piti kivasti kontaktia pomppien eteenpäin. Luopumista ollaan hieman kotona treenattu ja se muistui hyvin mieleen. Ihan uutena juttuna tuli paikallaolo. Treenasin matkaa askeleen päähän ja siinähän se pikkumies kökötti mua tapittaen, eikä liikkunut mihinkään. Lisäksi sivulletuloa imuttaen laitettiin alulle, pikku tokomies 

Väsähtänyt, märkä ja onnellinen koululainen

Taas vain vahvistui käsitys Kasperin oppimisesta. Se on todella villi tapaus kun sille päälle sattuu, mutta treenitilanteissa se  osaa kanavoida sen energian oikein, ja keskittyy niin mahtavasti tekemiseen! Tästä saatiin taas uutta puhtia treenaamiseen ja ensi viikon pentukoulua odottaen! 

2 kommenttia:

 1. Voiko tälläistä tokon pentukoulua aloittaa täysin kokematon ohjaaja ensimmäisen pentunsa kanssa? Vai onko ryhmissä mielummin mukana kokeneet ohjaajat ja aloittelevat pennut? Itse olen erittäin kiinnostunut harrastamaan kun koiran aika tulee, muttei kokemusta agilitystä tai tokosta vielä ole. Tälläiset postaukset ja vielä tarkemmin kuvin/selostuksin on siis enemmän kuin mielusia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aivan tavallinen pentukoulu, missä opeteltiin yleisesti kaikkea, ei pelkästään tokoa :)

   Kannattaa ilman muuta mennä pentukouluun heti kun se vaan on mahdollista! Siellä sitä oppii ja saat heti alusta alkaen hyvät ohjeet kuinka lähteä pennun kanssa treenaamaan. Ei tarvitse olla kokemusta, siellä on sitä varten ohjaajat jotka neuvoo. Niitä ohjeita voi sitten kotona noudattaa :)

   Usein sitä pennun kanssa jäädään kotiin jumittaa muutamia käskyjä ja tullaan pentukouluun vasta lähempänä yhden vuoden ikään. Silloin on mennyt paljon pennun oppiaikaa ns hukkaan. Tämän takia mekin lähetettiin Kasperin kanssa koulunpenkille nyt heti kun rokotukset olivat kunnossa :)

   Varmasti tulee päivitystä pentukoulusta, kiitos kommentistasi!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)