perjantai 4. heinäkuuta 2014

Eläinsuojeluyhdistyksen mätsäri

Keskiviikko koitti sateisena, mutta tätä päivää oltiin odotettu jännityksellä. Kasperin ensimmäiset mätsärit ja vieläpä koti Kokkolassa!

Mätsäripaikalla olimme ajoissa. Ihmisiä ja koiria alkoi vähitellen kokoontua vesisateesta huolimatta. Kasper haukkui herkästi muiden haukkumisille. Oliver taas itki kun oli niin jännittävää. Kyllä siinä emäntääkin jännitti astella pitkästä aikaa pentukehään..





Kasper seisoi oikein mallikkasti kehässä eikä välittänyt parina olleesta cockeripennusta. Sen sijaan hieman piti kommentoida viereiseen isojen kehään. Liikkeet menivät hieman pomppimiseksi, niinkuin olin ajatelllutkin, mutta niinä hetkinä kun Kasper ravasi puhtaasti, voi kuinka nätisti se meni! Pöydällä olo meni todella hyvin, eikä jännitystä ollut näkyvissä. Parimme oli vanhempi ja kokeneempi, joten saimme sinisen nauhan

Sinisten kehässä kaikki muut olivat vanhempia kuin Kasper, ainakin mitä pystyin esiintymisestä arvelemaan. Kasper seisoi todella nätisti ja liikkeeissä ei hyppinyt enää läheskään niin paljon. Tuomari alkoi laittaa koiria järjestykseen ja tuli meidän kohdalle "Ja te olette ykkösiä!". "MITÄ, YKKÖSIÄ?". "Kyllä, se meni nyt jo niin hienosti!". Olin ihan puulla päähän lyöty, pikkuinen menisi ensimmäisessä mätsärissään BIS-kehään!


Pentujen kehän jälkeen koitti taas uusi tilanne, nimittäin nyt olisi vuoro mennä toisenkin koiran kanssa kehään. Oliver oli jo ehtinyt itkemään kehän laidalla tätä outoa tilannetta, kun mä juoksentelen kehässä ilman sitä. Oliver on onneksi varma esiintyjä ja niin myös nytkin, vaikka vesisateesta hän ei niin ollut mielissään. Se kuitenkin seisoi ja ravasi mahtavasti, pöydällä hieman jännitti. Saimme punaisen nauhan.

Nauhakehässä Oliverin kanssa oltiinkin sitten kauan kun toista kehää oli odotettava. Siinä laitettiin koirien hermot koetukselle kun seisottaminen jatkui pitkän ajan. Ehdin siinä kokeilla kaikki seisotustyylit läpi ja Oliver mielissään söi nakkia. Monesti tuomari laittoi meitä myös liikkeitä tekemään. Sijoitukset alkoivat ja tuomari kätteli meidät PUN3:siksi!



Heti pienten kehän jälkeen vaihdoin pienempään versioon (kiitos Jesselle, joka hoiti huoltopuolen ja valokuvauksen sateesta huolimatta!) ja BIS kehään. Pikku Kasper alkoi olla jo aika naatti, mikä teki siitä rauhallisemman, minkä takia se ei pomppinut juuri ollenkaan! Seisotukset menivät todella kivasti ja kovassa joukossa meidät sijoitettiin BIS8:ksi! 

Meni kyllä aivan yli odotusten. Ennen kaikkea nyt olen paljon viisaampi, miten Kasperin kanssa tulee kehässä toimia. Lisää harjoitusta vaan niin pian ei olla enään niin hyppykeppejä! Lauantaina suuntana Rautio, lupasivat vieläpä aurinkoa!



5kk: 5kg / 33cm 
<3


4 kommenttia:

  1. Salaa vilkuilinkin aina kun vain ehdin niin pikku Kasperia, teillä meni niin hyvin! Olisin tahtonut tulla moikkaamaankin, mutta en oikein ehtinyt. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea myös teille, teillä meni upeasti! :) Meidän pitää treffata kyllä taas joskus!

      Poista
  2. Oi paljon onnea hienoista sijoituksita. Voi kun olisi joskus ihana nämä paljon seuraamani hauvat livenä, harmi että asutte vähän turhan kaukana :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi... Jospa satuttaisiin törmäämään jossain tapahtumassa joskus! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)