sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kokkolan mätsärit

...Ja taas sitä mentiin. Tälläkertaa ei kuitenkaan tarttenut lähteä kauas, kun mätsärin järkkäsivät Kokkolanseudun eläisuojeluyhdistys. Päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen. Mätsäri paikalla treffattiin Asta ja Seri. Koitettiin pysyä varjossa ja juottaa koiria paljon.

Kehiä oli yksi ja vain yksi tuomari. Jouduimme kauan odottaan omaa vuoroamme kuin ensin oli lapset ja koirat ja junnut ja sitten vasta pienet koirat. Oliver oli todella valppaalla mielellä ja samalla sopivan rauhallinen. Ensin kehään menivät Seri ja Asta, ja heidän parinaan ollut kingcharlesinspanieli. Spanieli liikkui todella laiskasti ja esiintyi huonosti Seriin verrattuna. Serille tuli punainen nauha.

Meitä vastaan kehässä tuli pinseri, joka harmiksi rähisi pahasti tuomarille. Oliver jaksoi seisoa todella mallikkaasti ja liikkeet menivät hyvin. Meille ojennettiin punainen nauha.

Punaisten kehässä olikin sitten koiria paljon ja tuomari seisotti koiria kauan. Vähitellen tuomari kätteli koiria pois kehästä. Seri ja Asta käteltiin pois PUN"5":sena, mutta saivat silti luita kotiin viemisiksi. Sitten lähti oikealta puoleltamme koira, sitten vasemmalta ja taas oikealta kunnes olimme enää me ja toinen koira kehässä. Tuomari tuli kättelemään.. "Ja punaisten ykkönen!"

Sitten jäimme odottamaan isojen koirien arvostelun loppumista ja BIS-kehää. Asta ja Seri joutuivat lähtemään pois, ja me Oliverin kanssa rauhoituimme kunnolla. Istuimme nurmikolla ja pidin Oliveria varjossa. Onneksi isot koirat menivät äkkiä ja alkoi BIS-kehä.

BIS-kehässä juostiin, seisottiin, juostiin ja seisottiin. Taas tuomari kätteli koirakkoja ympäriltämme. Kehuin Oliveria todella paljon ja heitin nakkia naamaan. Ihme ja kumma se vielä kolmen tunnin jälkeenkin jaksoi seistä hievahtamatta. Sitten oli kehässä jäljellä enään me ja toinen koira. Tuomari pyysi yleisöltä taputuksia ja me juoksimme ympyrää. Tuomari kävi kättelemässä toisen koiran "Toiseksi!" ja sitten tuli meidän luo "Tämän päivän ykkönen!".

PUN1 BIS1


Nyt sitten ainakin on ruokaa vähäksi aikaa. Ei tartte ihan heti ostaa uutta. Olen niin ylpeä Oliverin esiintymisestä, ehkä tähän astisesti parhaasta! n__n

5 kommenttia:

 1. Teillä menee aina kadehtittavan hienosti. Onnea vielä tätä kautta.

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea hienosta näyttely menestyksestä. Kyllä Oliver hieno koira onkin ja esiintyy hyvin. Tosi hienot sivutkin olet saanut aikaiseksi, täytyy vierailla täällä toistekin, nyt kun kerran osoitteenkin tiedän. Toivottavasti nähdään taas jossain mätsärissä. Terv. Maritta sekä koirat Tatu ja Riku

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia oikein paljon kaikille n__n

  Ja toivottavasti Maritta nähdään! Pojille rapsutuksia! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)