keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Saunova koira

Muistan aina kummieni kultaisennoutajan, joka rakasti saunomista. Sitä ei kertakaikkiaan voinu pitää pois saunasta. Kummit joutuivat puhumaan salakieltä ennen saunaan menoa, koska sanaa "sauna" he eivät voineet käyttää, sillä kun koira sen kuuli se oli lauteilla istumassa. Ja kun muut lähtivät pois, jäi se vielä nauttimaan saunan lämmöstä.


Oliver pääsi saunomaan ensimmäistä kertaa jo pentuna. Alusta asti oli selvää, että se vihaan pesemistä ja vettä yleensäkin, mutta saunominen oli ihanaa kunhan pysyi kuivana. Nykyään Oliver suuntaan heti ensimmäisenä saunan ovelle. Mitä nopeammin pääsee lauteille makoilemaan, sitä todennäköisimmin pysyy kuivana! 

Tuo on semmoinen koira, että se osaa täysillä nauttia saunomisesta. Se pistää maate lauteille ja asettelee päänsä rennosti tassujen väliin. Löylyjen lämmössä sen silmät painuvat kiinni ja näkee kuinka se nauttii. Välillä se ottaa hörpyn vettä. Pitkiä nämä sen saunareissut eivät ole, korkeintaan 10-15min jonka jälkeen päästän sen kuivaamaan turkkiaan, johon ei ainuttakaan pisaraa ole kuitenkaan tullut..

Mitä mieltä teidän koiranne ovat saunasta ja saunomisesta? :)6 kommenttia:

 1. Meidän villikset on ihan hulluna saunomiseen. Mielellään lötköttelevät lauteilla. Kuti harvoin nykyään pääsee, mutta tuo porukoiden vanhus pääsee säännöllisesti saunottelemaan. :-)

  VastaaPoista
 2. Nettakin on saunakoira :D Riittää, kun sanoo: "Netta, mennäänkö saunaan?"

  VastaaPoista
 3. Meillä Rommi saunoo. Pääsee aina välillä mukaan, ei nyt kerta viikkoon ihan. Se on jännä juttu. Ei pentuna päässyt kertaakaan, kun ei ollut omaa saunaa. Sitten vanhempieni luona otettiin kerran mukaan hierojan ehdotuksesta ja sen jälkeen Rommi on tykännyt saunoa. Hassut koirat =D

  VastaaPoista
 4. Veljeni koira Nelli (Vehnäterrieri) rakastaa saunomista. Se on aina ensimmäisenä lauteilla, ja tietty korkeimmalla. Se ei suostu menemään saunaan ennenkuin siellä on tarpeeksi lämmintä sille (se käy nuuhkimassa saunan ovea todeten koska on aika loikkia sisään), ja pois se tulee yleensä viimeisenä. Saunassa Nelli yleensä loikoilee ja selkeästi nauttii. Pois tullessa pesua yritetään kyllä välttää kaikin keinoin. :)

  Kova saunatyttö ei voi muuta sanoa! :)

  VastaaPoista
 5. Mää en ees tienny ptta Oliver saunaa! Ei olle ikinä kai puhuttu! Vau epistä. Seri oli kerran saunassa mukana, mutta eipä kovin kummosesti tykänny olla korkeilla lauteilla ja kuumassa.

  VastaaPoista
 6. Haaste: http://pupujenkauhu.blogspot.fi/2013/02/11-11-haaste-x2.html :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)