lauantai 8. kesäkuuta 2013

Katseet kohti tulevaa

Ollaan Oliverin kanssa eletty nyt viimeinen kuukausi aikalailla kuivaa kautta harrastusrintamalla. Ensin oli koulu, sitten sairastumista, jonka jälkeen alkoivatkin ne kesätyöt. Oliver ei ole pistänyt pahakseen, mutta itseäni alkaa jo nyppiä kun ei ole pitkään aikaan päässyt mihinkään. Aina on jotain menoa ollut episten ja mätsäreiden aikaan... Niinpä ensimmäisenä työpäivänä laitoin työvuorotoivomuslistaan ylös kaikki ne päivät, jolloin on jotakin ohjelmaa jossakin. Toivottavasti toiveemme toteutuu ja päästäisiin ensi kuussa mätsäreihin, epiksiin ja tokokokeeseen. Kyllä, ilmot lähti ensikuun tokokokeeseen Kaustiselle. Siirrytään hallista ulkokentille. Toivotaan sitä myötä myös parempaa suoritusta niin ohjaajalta kuin koiraltakin. Elokuun onkin sitten lomailun aikaa... jos sitä voi lomaksi sanoa kun jo melkein koko elokuu on täytetty erilaisilla reissuilla ja menoilla, joista puolet ovatkin koiramenoja. Yksi reissukin tehdään Hyvinkäälle, missä Oliver näkee pitkästä aikaa Äippä-kissan sekä uutena tuttavuutena tämän pennun. Saa nähdä kuinka nuo tulevat sitten toimeen, se jää nähtäväksi. 
Ilmosin itseni koiravalokuvauksen peruskurssille Sieviin Astan innoittamana ja päästiin molemmat kursseilemaan elokuun alussa. Näillä näkymin Oliverkin lähtee mukaan ottamaan oppia. Tuskin maltan odottaa!Siihen asti koitetaan nauttia tästä kesästä ja torjua kovasti jokapuolelta läpi änkevää pentukuumetta......

Onko teidän kalenterinne jo täynnä koiramenoista? Jääkö aikaa myös muuhun harrastamisee?

3 kommenttia:

 1. Hahaa kyllä sää kohta jouvut uuden kusireetan ottaa xD et kauaa voi pidätellä. Meillä on täynnä kalenteri kyllä varsinki tämä kuu on niin koiraa ettei mikään. No sitte ens kuussa ennemmän aikaa hamsuiluun taas. Vaikka sitteki löytyy koiratekemistä välillä.

  VastaaPoista
 2. Oliko teillä Oliverin kanssa ongelmia puremisen/näykkimisen suhteen, kun Oliver oli pentu? Meidän sheltti (9vk, eli tosi pieni vielä) puree koko ajan ja kaikkea, mitä nenän eteen sattuu. Varsinkin kädet ja sormet meidän sheltille maistuu, mutta pitäisikö pentua torua siitä? Jos teillä vastaavaa ongelmaa oli, niin olisiko neuvoja? :) Näykkiminenhän kuuluu tottakai tähän ikäänkin, kun hampaita kutittaa ja pentu testaa kuinka kovaa saa purra, mutta pakkohan tähän joku apu on olla kun sormet ovat verillä koko ajan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin Oliver pienenä puri ja näykki, mutta koitettiin suunnata se tarve leluihin ja luihin sekä AINA toruttiin jos sormia tai jotain muuta (kirjoja, pöydän jalkoja) alkoi järsimään. Oliver ainakin tykkäsi kovasti vetoleikeistä ja niinpä naru- ja kumilelujen järsiminen oli sille mieleistä puuhaa. Näin se sai hampaileen töitä ja meidän sormet säästyi :)

   Mutta nyt kun pentunne alkaa kunnolla testailemaan, on erityisen tärkeää kieltää epätoivottu käytös ja suunnata se johonkin sallittuun. Eli paljon luita ja leluja tarjolle, ja paljon kehuja päälle kun niitä alkaa järsimään. Näin pentu oppii heti pienestä pitäen mikä on oikein ja mikä väärin :)

   Toivottavasti tästä oli edes jotain apua! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)