sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Hammasasiaa

Taas on ollut paljon puhetta koirien hammaskivestä ja vähän aikaa sitten Koiramme lehdessä olikin iso juttu koirien hampaiden hoidosta. Nyt minäkin olen ihan kunnolla ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut hoitamaan Oliverin hampaita päivittäin. Tämä pitää sisällään päivittäisen hampaiden harjauksen sekä jonkun hammasluun tai herkun.

Huomasin tuossa viikolla, että Oliverin henki haisi pahalle ja kurkistin ihan valon kanssa suuhun. Takahampaisiin oli alkanut kehittyä jonkun sortin hammaskiveä. Oliver antoi kiltisti mun rapsuttaa ne pois ja hyvin ne vielä lähtikin. Silloin tuli mieleeni, että sitä kyllä voisi investoida Hammaskivenpoistajaan. Sitten jos huomaa tuommoista pientä hammaskiven alkua, niin pystyisi itse rapsuttamaan sen pois, ennenkuin se menee pahemmaksi. Eläinlääkäri reissua en haluaisi hampaiden takia enää käydä.. Maitokulmureidenkin poisto oli niin kallis operaatio, että sen rinnalla 15€:n Hammaskivenpoistaja on melkeimpä ilmainen.

Puhdas kulmuri

Juuri vähän aikaa sitten ostin tuollaisen kunnon Petosanin hammasharjan Oliverille. Silloin kun se oli pieni, niin harjoiteltiin lasten hammasharjalla ja sormiharjalla. Tuosta sormiharjasta en niinkään välitä, se on kömpelö ja aivan liian iso mun sormiin. Petosan on ollut todella hyvä, juuri noiden molemmin puolisten harjojen takia. Hammastahnana meillä on ollut Virbacin kananmakuista tahnaa. Se onkin Oliverin herkkua.Noita hammasluita ja makupaloja alkaa olemaan kauppojen koiranruokahyllyt täydellään. Siitäkin kiistellään, onko niistä mitään apua, mutta itse olen Oliverille ihan pienestä pitäen antanu aina jonkunlaista tekemistä hampaille. Useimmiten se on Dentastix päivässä tai joku kova luu. Mätsäreistä voitettiin Benefulin pieniä hammasmakupaloja, jotka ovat kanssa maistuneet jätkälle.

3 kommenttia:

 1. Freddylläkin on alkanut kertyä vähän hammaskiveä hampaisiin ja sitä olen sitten rapsutellut pois. Pienempänä yritin totuttaa Freddyä hampaiden pesuun juuri tuollasella sormiharjalla, mutta se ei oikein onnistunut ja se sitten vähän jäi.

  Olin eläinlääkärillä TET:issä ja hirveesti tuli potilaita hammaskiven poistoon ja nyt oli tosiaan tuossa Koiramme-lehdessäkin juttua hampaiden huollosta, niin on tuo hammasharja ja -tahna tulleet munkin ostoslistalle.

  Millanen tuo hammaskivenpoistaja on? En oo sellasesta pahemmin kuullukaan.

  VastaaPoista
 2. Se on sellainen kapistus, jolla varmasti juuri eläinlääkäritkin rapsuttaa hammaskiveä vastaanotoillaan pois.

  Täältä ainakin löysin tuommoisen kaksipäisen: http://www.petenkoiratarvike.com/hammaskivenpoistaja/kaksip%C3%A4inen_pr_1102000.html

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on tuollainen poistojuttu... jossain :D Netalla ei onneksi ole pahemmin hammaskiveä ollut, mutta voisi hampaiden pesemisen aloittaa.

  Meidän 6-v seropi kävi vuosi sitten eläinlääkärillä hammaskiven poistossa, silloin piti nukuttaa ja jollain laitteella poistettiin hammaskivet

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)