sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Viitasaari rn 15.5.2011

Sunnuntai aamu. Kello lyö 6.05 ja pihalla autoon löntystää todella "pirteä" emäntä, sekä hänen shelttinsä. Suuntaamme pösön kohti Viitasaarta, jonne löydämme helposti lainassa olevan navigaattorin avulla. Perillä näyttelypaikalla olimme noin klo 8.30 ja kehien oli tarkoitus alkaa klo 9. Saimme hyvän paikan näyttelykopalle ihan penkin vierestä. Shelttejä paikalle oli jo saapunut mukavasti, suurinosa uroksia. Kehät alkoi pennuilla, jossa uroksia oli kolme kappaletta, samoin narttuja. Sen jälkeen junnu urokset joita oli noin seitsemän kappaletta.

Oliver oli onneksi todella rauhallisen oloinen ennen kehään menoa, yritin myös parhaani mukaan itse olla kanssa. Nuoria uroksia oli 7-8kpl, en nyt tarkkaan muista, kun en luetteloakaan ostanut. Olimme porukan viimeisiä. Katselin kehän laidalta tuomarin arvostelua ja huomasin, että tämä kiinnitti esiintymiseen paljon huomiota. Myös kokoa hän katsoi tarkkaan eikä niinkään pitänyt pienistä uroksista. Sheltti ennen meitä sai EHn raskaiden korviensa takia. 

Nostin Oliverin pöydälle ja toivoin parempaa pöytämenestystä, kuin Vaasassa. Tuomari tuli pöydän luokse ja pyysi näyttämään hampaat, Oliver seisoi pöydällä upeasti! Sen jälkeen hän nopeasti kopeloi Oliverin läpi ja pyysi tekemään edestakaisin. Jätkä nosti häntäänsä liikkeessä, pystyin vain toivomaan ettei tämä tuomari rokota siitä paljoa. Laitoin Oliverin seisomaan ja se seisoikin melko hyvin paikallaan. Kilpailuluokan urosten tulossa kehään odottamaan keskittyminen hieman herpaantui. Olin ihan puulla päähän löyty kun kehäsihteeri karjaisi: "Ja erinomainen! Saat mennä heti tuonne jonon jatkoksi." 


Kilpailuluokassa oli viisi ERIn saanutta nuorta. Menimme yhdesti ympäri ja seisomme. Pian tuomari tuli kättelemään mua ja sanoi, "numero neljä!". Yritin olla mahdollisimman tyyni, vaikka sisälläni joku huusi täyttähäkää "JEEEEEE!". Tässä vielä arvostelu: 

"hyvä tyyppinen ja kokoinen uros, kaunis pää mutta hieman pyöreät silmät, hyvä kaula ja selkälinja, liikkeessä nostaa häntää, hyvin kehittynyt rintakehä, hyvät etu- ja takaraajat, vapaat liikkeet, hyvä turkki, kaunis väri, hyvä luonne" - rodunomainen lähestyttäessä

NUO-ERI, NUK4
Kuvia valitetettavasti ei tästä näyttelystä ole, kun yksin olin liikenteessä. 

PS. Nyt on Oliver ilmoitettu Kokkolan KVhen, ja Ouluun molemmille päiville. Niitä odotellessa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)