perjantai 16. maaliskuuta 2012

Oliverin lääkekaappi

Viimeisimmässä Koiramme lehdessä oli todella hyödyllinen artikkeli koiran oman lääkekaapin sisällöstä. Tämän innoittamana päätin tarkistaa Oliverin lääkekaapin sisällön ja esitellä sen teillekin. Haastan myös teidät hyvät lukijamme tekemään tarkastuksen koirienne lääkekaapeille.


Ripulin varalta Aptuksen maitohappobakteeria, Attapectin tabletteja ja Canex tahnaa, jolla yleensä Oliverin olen madoittanut noin 4 x vuodessa.


 Ruiskuja sitä varten, että pitää jotain nestemäistä saada suun kautta annettua. Oliverin oma digitaalinen kuumemittari (kuka sitä jaksaisi 10 minuuttia odottaa mittari pyllyssään :D ), punkkipihdit ja kyypakkaus, vaikka nykyään ei sitä suositella enään annettavaksi koirille, koska hyötyjä ja haittoja ei ole tieteellisesti osoitettu.


 3 % Vetyperoksidi liuos on hyvä sekä haavojen puhdistukseen, mutta nyt myös tiedän Koiramme lehdestä lukeneena, että sen avulla voidaan oksetuttaa koira tarvittaessa. 85 % Glyseroli liuos on taas ollut apuna Oliverin korvien nousemisen hoidossa ja sitä suosittelen kaikkille shelttien omistajille. Se toki mielessä pitäen ettei sitä saa pakkasilla käyttää muuten korvan saattaa paleltua.


 Korvat, silmät ja tasssut. Jahka tuo tassu wax loppuu, ostan putkilon Tummelia. Korva- sekä silmäliokset ovat ostettu apteekista.


Tämän koiran ensiapulaukun ostin viime kesänä. Se on pieni ja kätevä ottaa mukaan matkalle. Se sisältää kaiken pienien haavereiden hoitoon. Löytyy punkkipihdit, sakset, laastaria, teippiä, sidettä, kumihanskat, lämpöpeitto, taitoksia yms.


Koiran kotilääkäri kirjasta löytyy kaikki oleellinen hyvine kuvineen. On ollut ihan must ostos!

8 kommenttia:

  1. Hyvin on Oliverin lääkekaappi varusteltu, meiltä löytyvät aikalailla samat tuotteet. Lisäisin tuohon listaan vielä, asperiini tapletteja, niitä voi antaa koiralle jos on kipuja. Saimme vinkin eläinlääkäriltä, kun cockeria purtiin, olimme reissussa eikä heti päästy lääkäriin.

    VastaaPoista
  2. Meillä on tuo sama Koiran kotilääkäri-kirja, mutta myös ihan suomalainen Koiran kotilääkäri-kirja. Muistan tosin kun meidän vanhin koira oksenteli ja selattiin noita kirjoja, niin suomalaisessa kehotettiin tarjoamaan nestettä ja tuossa toisessa ei, kumpi lienee oikeassa.

    Hyvältä näyttää lääkekaappi :) Meillä ei ole kovin paljoa mitään.. :/

    VastaaPoista
  3. Pitäisi varmaan itsekin ryhdistäytyä tuon Ruffen lääkekaapin kanssa. Tyhjyyttään ammottaa, ellei sidepakkausta lasketa. Rupesi kiinnosamaan toi glyseroli mössö, miten se tarkalleen ottaen toimii? :o Mulla tällähetkellä käytössä, valkosavi/glyseroli massa, jota siis laitetaan korvien ylänurkkaan, samalla lailla kun muitakin painoja. Muttei tunnu tepsivän, poika kuitenkin on jo kohta 1,5 v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 85% Glyseroli on ihan puhtaasti nestemäistä ainetta ja sitä sivellään siihen kohtaan mistä korvan haluaa taittua. Se pehmentää rustoa, jolloin taittuminen helpommin tapahtuu. Yksinään se tuskin toimii niin hyvin, mutta itse käytin sitä liiman kanssa. Tuota saa ihan apteekista.

      Meilläkin oli tota valkosavi/glyseroli massaa, mutta se ei millään pysyny kiinni vaan aina löyty lattialta :D Mä luovutin korvien kanssa kun Oliver oli vähän yli vuoden. Silloin niihin ei oikein enää pysty vaikuttamaan.

      Poista
  4. Sulla on kyllä vaikka mitä :) Luulin et Serillä on paljo, mut ei :D Sit kans oksennus vinkki. Suolaa kielelle teelusikka, niin tulee heti oksennus. Eläinlääkärin neuvo :D

    VastaaPoista
  5. Okei kiitos, voisihan sitä vielä yrittää, jos nuo korvat saisi vielä lurpsahtamaan. Muuten pysyy, mutta tuppaa aina kehässä sitten nousemaan.. :D

    VastaaPoista
  6. Hei!
    Miten nopeasti toi glyseroliliuos vaikuttaa sheltin korviin, jos vaikuttaa? Entä jättääkö jälkeä jos käyttää ennen näyttelyitä? Kuulin tästä glyserolista ja googlettamalla löysin blogisi.

    Mulla siis vuoden ikäinen sheltti herra, jonka korvat ei liimailuista huolimatta pysy lurpalla :( Ja kaikki keinot alkaa olla käytettynä. Pieni taitos kohta korvissa näkyy, mutta ei tarpeeksi voimakas. Taitaa olla peli menetetty, mutta tätä ajattelin vielä kokeilla, kunhan saan vähän tietoa aineesta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vain!

      En osaa tarkkaan sanoa kuinka nopeasti se vaikuttaa, mutta uskoisin, heti sitä korvalehdelle laitettaessa se alkaa sitä pehmentää.

      Ennen näyttelyä en suosittele glyserolia käytettäväksi, sillä se jättää karvat ja ihon todella öljyisen näköisiksi (ei lähde pois ennenkuin pesemällä). Lisäksi olen kuullut tuomareista, jotka sakottavat kovasti jos näkevät pientäkään vihiä siitä, että korvia ollaa liimailtu tai glyseroitu.

      Kannattaa kokeilla tota glyserolia liiman kanssa, silloin se auttaa parhaiten (glyseroli pehmentää rustoa ja liima muotoilee sen oikeaan asentoon). Mutta pelkäämpä pahoin, että mitään mullistusta ei kannata enää näin vuoden yrittämisen jälkeen odottaa. Itse tappelin tuon korvien kanssa siihen 1½ vuotiaaksi asti, mutta eivät ne vuoden jälkeen paljoa siitä muuttuneet.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)