lauantai 5. lokakuuta 2013

Puoli pistettä - Kokkolan tokokoe


Tänään oli seuran oma tokokoe. Viime viikkoisen "läheltä-piti" onnistumisen jälkeen en rehellisesti odottanut mitään. Paikkamakuun suhteen oli kuitenkin rauhallisin mielin torstain treenien jälkeen. Hienosti Oliver osaa omassa hallissaan rauhoittua keskittymään. 

Taas olimme hyvissä ajoin paikalla ja ilmoittautuminen kävi nopeasti. Tykkään tuoda Oliverin ajoissa kisapaikalle, jotta se ehtii rauhoittua, etenkin halleissa. Ensin herra väänsi itkua melkein 15 minuuttia... "mitä me tehdään täällä, miksi täällä on näin paljon väkeä, mitä, kuka, häh". Vihdoin se rauhottui ja alkoi ottamaan kontaktia hyvin.

Alokaskoirakoita oli hurjat 15kpl. Paikkamakuut siis kolmessa ryhmässä. Olimme ensimmäisen ryhmän viidensiä. Oliver otti todella kivasti luoksetulon, kymppi siitä. Paikkamakuun alkaessa, ennen maahanmenoa se jotain steppaili, tarttui varmaan viimehetken seuruutreenistä... Hienosti se kuitenkin meni maahan käskystä ja jäi makaamaan. Tälläkertaa en jännittänyt, vaan mietin erään kaverin neuvon mukaan vessan siivousta. ;) Oliver oli paikalla todella rauhallisesti! Sen pää ei pyörinyt yhtään niin paljon kuin tavallisesti, hienosti nousi myös perusasentoon! Tuomari kuitenkin antoi meille 9½, ja perusteli liikkeen "yhdesti nuuhkaisi maata".

Yksilöliikkeet menivät mielestäni paremmin kuin viime viikonloppuna, seuraukset eritoten. Tietysti eri tuomari antaa erinlaisen arvostelun. Tuomari kehui kovasti meidän jääviä, oli kuulemma todella nopeat pysähdykset! Treeni siis tuottanut tulosta, ihanaa! Sitten se kaikista eniten harmittavin osuus, joka oli luoksetulo, se varma liike... Oliver taisi olla niin innoissaan innokkaista seuruuksista, että lähti paikka-käskystä huolimatta mun perään... Palautin sen paikalleen ja tehtiin täydellinen luoksetulo. Tuomari kuitenkin vähensi alun kaksoiskäskystä ja saimme vain kuutosen.

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 9½
Seuraaminen kytkettynä: 6
Seuraaminen taluttimetta: 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9
Luoksetulo: 6
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9
Estehyppy: 9
Kokonaisvaikutus: 9

Tulosten laskemista sain hetken odottaa toisen tokotreeniohjaajani kanssa. Vihdoin tulos tuli, enkä pystynyt katsoa itse. Ohjaajani sitten katsoi tuloksen ja heti kertoi sen myös minulle, 159,5 pistettä, kakkostulos. EI VOI OLLA TOTTA! Vaikka en odottanut mitään, niin  kyllä se harmitti, että jäi siitä ½ pisteestä kiinni se TK1.... Ei voi olla totta.. Ähh..
Hetken mieli oli maassa, mutta kun sain tuloslapun, tulin siihen tulokseen, että meidän suorittaminen tosiaan paranee koe kokeelta. En olisi vielä kesälläkään uskonut, että pystyn olemaan näinkin rento kokeessa, miten ihana juttu se on! Vielä on töitä senkin kanssa, Oliver osaa niin hyvin lukea mua, että yritti nytkin rauhoitella emäntää haukottelulla, mutta hienosti jaksoi tehdä töitä loppuun asti tämän, pussin jännitystä, kanssa <3

Nyt aloitamme heti huomenna treenaamaan seuruut parempaan kuntoon ja toivon mukaan seuraava koe on noin kuukauden päästä. Tavoitteestamme emme vielä luovu! TK1 on plakkarissa ennen vuoden vaihdetta!


4 kommenttia:

 1. Puoli pistettä, möyyy :( Mutta hei kyllä te pystytte siihen vielä ennen vuoden vaihtetta, go go=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tavoitteen asettaminen ajaan kovasti eteenpäin! Kyllä se sieltä tulee! :)

   Poista
 2. Joskus se on pienestä kiinni. Me tuhrattiin 7 koetta ennen kuin saatiin TK1. Ongelma ei ollut se, ettei koira osaisi vaan se, että se kävi niin kuumana, ettei pystynyt keskittymään tekemiseen. Kun löysin konstit vireen tasoittamiseksi tuli heti tulosta. Tsemppiä teille seuraavaan kokeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se siinä kait turhauttavinta onkin, että koira ja emäntä kyllä osaa.. :D Ollaan me kyllä hirveästi kehitytty, että varmasti on suunta vain ylöspäin tästä :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)