lauantai 16. marraskuuta 2013

Taistelun kautta loppuun - Kannuksen tokokoe 12.11.13

Töistä nopsasti hakemaan Oliver ja nokka kohti Kannusta. Olin ilmoittanut meidät Kannuksen Doggnessa-hallissa pidettävään tokokokeeseen. Sitä viimeistä ykköstulosta edelleen metsästäen.. Oltiin taas hyvissä ajoin paikalla, että herra saa tottua tilanteeseen ja paikkaan.Alokasluokka oli ensimmäisenä kymmenellä koirakolla. Olimme ensimmäisessä paikkamakuuryhmässä. Oliveria kiinnosti lattian hajut, mutta hyvin muuten paikkis meni, saimme 9½ ja menimme valmistautumaan yksilösuoritukseen. 

Oliver otti kivasti kontaktia ja minäkin olin todella hyvin mielin menossa kehään. Olimme seuraavana koirakkona vuorossa kun se tapahtui... eräs alokasluokan kisaajista kaatoi koiransa kanssa sermin metrin päästä meistä... Oliverhan pelästyi ihan hulluna ja meni pois toimelta. Heti kävi mielessäni, että "ei hätää, meillä on vielä aikaa päästä tästä yli!" kun meitä edellinen koirakko keskeytti kokeensa ja meidät huudettiin kehään...

Siitä alkoikin sitten kaikista työläin tokokoe koskaan. Sain tehdä hurjasti töitä, että sain Oliverin takaisin tähän maailmaan ja tekemään liikkeet. Lisäksi olin itse melkoisessa paniikissa kehässä, niin että liikkurikin sanoi yhdessä välissä "ei tässä ole mitään hätää, ota rauhassa". Tilanteeseen nähden liikkeet menivät yllättävän hyvin ja todella tyytyväinen olen! Ainoa mihin tämä koe kaatui oli tuomarin tiukka linja vapaana seuraamisessa, jonka tuloksena saimme siitä nollan... 

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 9½
Seuraaminen kytkettynä: 6
Seuraaminen taluttimetta: 0
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9
Luoksetulo: 9½
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9
Estehyppy: 8½
Kokonaisvaikutus: 7

139 pistettä, 3.tulos

Harmitti kyllä, kun näinkin hyvät pisteet sai noinkin tiukalta tuomarilta ja sitten 40 pistettä hukkuu seurauksen takia... ja vielä tuollaisen taistelun jälkeen. Jossittelemaan on turha alkaa, tämä oli tämmöinen "huonon tuurin koe". Tänä vuonna olisi vielä kaksi koetta, johon pääsisimme, molemmat tuolla samassa Doggness-halliassa. Maanantaina alkaa ilmoittautuminen seuraavaan.. kaippa me mennään vielä kokeilemaan, olisiko sillä kertaa parempi tuuri matkassa.. :)

1 kommentti:

  1. Joo kävin kattomas kuka oli tuomari. Kinnunen on ollut meilläkin kahdessa kokeessa tuomarina. Saatiin kans nollat vapaana seuraamisessa yhdes kokees. Koira sikaili, eikä kontaktista tietookaan... Tää tuomari rokottaa myös haukkumisesta kovalla kädellä. Kommentoi kerran, että koira räksyttää, vaikka mun mielestä se oli vähäistä, haukahti pari kertaa ennen kahta viimeistä liikettä :) ei kun tsemppiä vaan ykkösen metsästykseen vaan edelleenkin!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)