tiistai 6. tammikuuta 2015

Mennyttä ja tulevaa; Tavoitteet 2015

Vuosi 2014 toi tullessaan paljon uutta. Opimme uutta, saimme uusia ystäviä ja ennen kaikkea perheemme kasvoi yhden pikkumiehen verran. Valmistumisen ja töiden alkamisen myötä joutui eritavalla miettiä ja järjestää harrastuskuvioita niin, että mahdollisimman moneen paikkaan päästäisiin ja oltaisiin mukana. Nyt ollaan taas tässä pisteessä, että on aika kurkata viimevuoden tavoitteisiin ja asettaa uudet tälle alkaneelle vuodelle 2015!

Tavoitteet 2014

- Viimeinen ykköstulos alokasluokasta -> TK1
Ja niinhän siinä kävi, että sen viimeisen ykkösen saaminen kariutui siihen ainoaan kevään kokeeseen, jolloin korvat oli mitä ilmeisimmin jääneet kotiin, eikä mistään tullut oikein mitään. Pitkän hallikauden jälkeen ihmetystä herättivät mm nurmikolle parkkiin ajetut autot ja ahh niin hyvältä tuoksunut nurmikenttä. Kesän ajan treenasimme siis motivaation ylläpitoa kisatilanteissa :D

- Tokon avoimenluokan korkkaus 
Avoimenluokan korkkasimme oman seuran möllien muodossa ja niin sieltä vain ykköstulos napsahti! Oliver oli muutenkin paljon innostuneempi avoimen liikkeistä kuin tylsästä alosta, jota ollaan hinkattu jo kyllästymiseen asti. 

- Kisaaminen rally-tokossa -> RTK1
Ensimmäiset viralliset rally-tokokisat koittoivat heti 1.5., jolloin laji virallistui. Kävimme kolme alokasluokan kisaa, joista jokaisesta saatiin hyväksytty tulos, eli RTK1 sieltä napsahti kesällä! Jo ennen viimeistä alokaskisaa olin iloittanut vielä yhtään kilpailuun, johon mentiin avoimeen ihmettelemään. Se ei ollut meidän päivä, joten keskeytin radan ja jatkoimme avoimenluokan kylttien treenausta loppu vuoden. 

(c) Kirsi

- Lihaskunnon parantaminen -> terveenä pysyminen
Oliver pysyi koko vuoden suhteellisen terveenä, herkästä mahasta johtuvia ripuleita lukuunottamatta. Ne kuuluvat melkein jo osaksi arkea ja niitä osaa tarpeen mukaan välttää. Lihaskuntoa kohotettiin mm dobon ja metsälenkkien avulla. Kesän jälkeen kun Kasper tuli taloon, on koirien kanssa ulkoilu eri maastoissa lisääntynyt huomattavasti. Ja tästä pidetään edelleenkin kiinni!  - Mätsäreitä ja möllejä
Mätsärit olivat yksi meno, josta viime vuonna joutui kiireiden takia vähentämään. Enään ei vain jaksanut lähteä kamalan kauaksi misseilemään. Oliver kävi viidessä mätsärissä ja yhdessä möllitokossa. Kasperille mätsäreitä kertyi kahdeksan kappaletta, kun treenattiin kehäkäytöstä näyttelyihin. 

- Motivaation kasvattaminen kisatilanteissa
Tätä treenattiin paljon kesällä ja etsittiin erilaisia keinoja miten Oliverin viretila pysyisi korkealla kisoissa. Etäpalkasta päästiin vähän jyvälle, mutta sitä täytyy vielä myös treenata. Oliverin kanssa olisi niin tärkeää pitää treenaaminen mielekkäänä, jotta innostusta kisatilanteisiinkin riittäisi. 

- Koiratanssi jossakin muodossa?
Temppuja harjoiteltiin pitkin vuotta, mutta itse koiratanssi lajina on edelleen aika pimeän peitossa. Olisi niin mukava päästä jollekin kurssille oppimaan tästä lajista lisää!

- Kaverit ja yhdessä tekeminen!
Kyllä, kyllä ja kyllä! Mikäs sen mukavampaa kuin kaverit! Niin paljon uusia tuttuja taas viimevuonna saatiin ja paljon yhdessä koettiin! 

(c) Tanja

Tavoitteiden ulkopuolelta; Kasper kotiutui rikastuttamaan elämäämme 7.4.2014. Pentuarki löi heti isolla lapasella päin naamaa ja voin sanoa, että Oliverin kanssa ei varmasti ollut niin haastavaa kuin tämän pikkumustan! Aivan ihana persoona siitä pikkuisesta riiviöstä on kasvanut, enkä vaihtaisi mitään pois <3 Kasperin kanssa käytiin kolmet pentukehät ja kaksi kertaa KP:n kanssa palattiin onnellisena kotiin. Tavoitteet 2015

-Lihaskunnon parantaminen, dobon lisääminen
-Mätsäreitä ja möllejä
-Terveenä pysyminen, ruuan monipuollistaminen
-Kaverit ja yhdessätekeminen!

Oliver
-Tokon avoimenluokan korkkaus
-RTK2
-Selän kuvaaminen
-Treenaamisen mielekkyys


Kasper 
-Muutamat näyttelyt -> ykkösruusuke?
-Tokon alokasluokan korkkaus
-Rally-tokon alokasluokan korkkaus -> RTK1?
-Agility harrastuksen aloitus
-Terveystutkimukset
-Kanavoida innostusta ja energiaa oikein


Näillä mennään ja toivotetaan kaikille lukijoillemme oikein hyvää alkanutta vuotta 2015!


1 kommentti:

  1. Heitän sua haasteella :)

    http://cardiwes.blogspot.fi/2015/01/josko-nyt-taman-kerran.html

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)