tiistai 7. elokuuta 2012

Koiran kuukausihuolto

Eilen kauhukseni kaiken kiireen keskeltä huomasin, kuinka Oliverin puunaus on jäänyt aika vähälle.. Sen korvakarvat rehottivat, kynnet kopsahtelivat iloisesti laminaattiin, puhumattakaan silmien ja korvien puhtaudesta.. Sen siitä saa kun ei enään niin aktiivisesti näyttelyitä ravaa. Oliver nyt ei ole moksiskaan ulkonäöstään ja kammoksuu kaikkia pieniä valkoisia purnukoita, kuten silmän- ja korvanpuhdistusaineet.

Niinpä tartuin saksiin ja aloitin rehottavista tassukarvoista. Tiedätte varmaan sen kun varpaiden väleistä törröttävät karvat saavat tassun näyttämään kolme kertaa isommalta? NIPS NIPS ja valmista tuli. Onneksi Oliver antaa tämän vaiheen tehdä hyvin. Seuraavana kynsien leikkuu. Tässäkään ei ole mitään hämminkiä. Oliver on pienestä pitäen opetettu operaatioon ja meinaa välillä ihan nukahtaa syliin kun kynsiä leikataan. Kun kynnet olivat taas kohtuullisen mittaiset, sivelin tassunpohjiin hieman Tummelia. 

Sitten olikin vielä jäljellä se kaamein osuus, eli pienet valkoiset putellit. No Oliverhan ei tule lähellekkään jos kädessä on korvanpuhdistusaine.. Se pitää metsästää, jotta tipat saa laitettua. Onneksi se sen jälkeen aika hyvin antaa ne kumminkin laittaa. Puhdasta tuli myös korvien ja silmien osalta!

Vielä kunnollinen turkin harjaus Roger Paralla ja niin se koira vaan taas näyttääkin koiralta eikä röllipeikolta! Rehottaviin korvakarvoihin en nyt jaksanut paneutua, ne olkoon toisen päivän hommaa.


Meidän elämästä ei tällähetkellä paljoa juttua riitä, joten jos haluatte toivoa TOIVEPOSTAUSTA jostakin meihin liittyvästä asiasta, niin nyt on sen aika! :) Sana on vapaa!

3 kommenttia:

  1. Toivepostauksena pentupostaus, millainen Oliveri oli pienenä ja löytyykö siitä vielä samoja piirteitä, jäikö jotain ikäviä piirteitä murkkuajoilta yms (: pentu kuvia odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Edellisestä kommentista tulikin mieleen, että sellainen postaus olisi kiva, missä olisi kuvia Oliverista pentuasioista tähän päivään saakka ja miten Oliver on kasvanut ja kehittynyt yms.

    VastaaPoista
  3. Toivoisin kuvapostausta niistä hetkistä, kun kameran edessä poseeraminen ei ihan onnistunut Oliverilta. :) Idea tuli täältä: http://www.koirat.com/keskustelu/aikuisten+palsta/koiramme_parhaimmillaan_tai_sitten_ei_309659?sivu=1

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)