keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Sehän on minilassie!

Tänään haluan purkaa tuntojani, monen muunkin sheltti-ihmisen joskus kokemasta asiasta, nimittäin rodusta nimeltä "minilassie". Tämä jo niin monen mieliin syöpynyt rotu on luultavammin syntynyt elokuvan ja kutistuskoneen seurauksena. Eniten tähän rotuun törmäävät soopeleiden omistajat.

Jos olisin saanut sentin jokaisesta kerrasta, kun joku jossain kysyy "onko tämä se minilassie" tai kun lapsi huudahtaa "äiti kato! minilassie!", olisin varmaankin jo miljonääri. Keskustelu yleensä jatkuu seuraavasti:


"Ei. Tämä on shetlanninlammaskoira."
"Aijaa.... Ompa se pieni!" n____n'
"Hmm .. " -__-'


Tuntuu varmaan oudolta, miten jotakuta voikaan vaivata tällainen pieni asia näin paljon, mutta silloin ette ole olleet minun saappaissani. Kun alat kuulla tätä melkein mihin tahansa menet, se alkaa pian tulla korvista ulos. Tekisi mieli pitää ihmisille jonkinlainen luento siinä paikassa. "Lassien oli collie ja vieläpä narttu!"  

Yllätyin todella positiivisesti Tikkurilan rautatieasemalla, kun odotimme Pendoa Kokkolaan. Samaan junaan oli nousemassa suurehko perhe. Perheen noin 13-vuotias poika huudahti muulle perheelleen: "Oo, sheltti!" Se oli kyllä sen päivän parhain asia! Ehkä on sittenkin toivoa saada tämä elokuva-kutistuskone rotu ajettua sukupuuttoon!

6 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen. Hamsterit ja marsut -miten ne voi ees mennä sekaisin? Sitä saan kuulla että mulla on marsuja...

  VastaaPoista
 2. JUURIKIN NÄIN!!!!!!!!!!! <3

  VastaaPoista
 3. Caraapa on luultu värivirheelliseksi tai palaneeksi minilassieksi :''DDDd Ja sukulaiset luuli että Isla on saman värinen kuin Cara, mutta vain homehtunut. Jaa-a.

  VastaaPoista
 4. Moi, me tavattiin vähän aikaa sitten nainen jolla OLI sheltti. Hän sanoi sitten tälleen että: " Ai sullakin on tommoinen kääpiölassie"
  Vieläkin kääpiö eikä mini! Ja hänellähän oli oma sheltti!!!

  VastaaPoista
 5. Minä taas en ymmärrä miksi tuosta pitäisi vaivaantua. :D Monesti jonkun kysyessä millainen koira minulla on, saatan itsekin kuvailla sitä minilassieksi pilke silmäkulmassa. "Shetlanninlammaskoira, sellainen collien näköinen mutta pienempi, minilassie." Ei-koiraihmiselle sheltti ei välttämättä kerro mitää, mutta minilassiesta saa heti suhteellisen oikean mielikuvan koirastani. Tottakai siinä sivussa sivistän, että OIKEASTI rotu on sheltti, jos se nyt asianosaista sattuisi kiinnostamaan.

  VastaaPoista
 6. Tämän blogitekstin saa ottaa huumorilla! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)