maanantai 17. syyskuuta 2012

Kuinka teillä matkustetaan autossa?

Syksy saa mieleeni viimevuotisen autokolarin johon jouduimme Oliverin kanssa. Jotkut blogimme lukijat saattavat sen muistaakkin.. Siitä lähtien olen kiinnittänyt aina huomiota siihen, miten Oliver matkustaa autossa; eli kytkettynä turvavyöhön takapenkillä. Eihän se tarvitse kuin sen yhden ainoan matkan, jolloin et jaksa laittaa koiralle turvavöitä ja pam. Meillä oli onni matkassa, mutta siihen en enään koskaan luota.. 

Oliver ei ole kunnolla toipunut tästä viime vuotisesta kolasrista. Se selvästi on hieman stressaantunut autossa, mitä se ei ennen ollut. Eikä se tykkää ollenkaan turvavöistä, mutta ne nyt vain on kestettävä. Jos olisi mahdollisuus, olisi isompi auto ja paljon tilaa takaluukussa, niin siellä Oliver kyllä matkustaisi. Mutta pienen kauppakassin omistajana ainoa vaihtoehto on turvavöissä takapenkillä. 

Eilen katselin Peten koiratarvikkeen sivuilta autovaljaita, jotka meinaan nyt hankkia. Meillä autossa toimivat tällähetkellä Hurtan nahkaiset valjaat, jotka eivät tietenkään ole tarkoitettu autovaljaiksi. Pitääpä siis laittaa tilaukseen. 

Ylen nettisivuilla oli hyvä artikkeli koirien autossa matkustamisesta, enkä voisi enempää olla samaamieltä. Kuinka teillä koirat matkustavat autossa?5 kommenttia:

 1. Hui, onneksi teille ei käynyt vuosi sitten pahemmin :/ Meillä on Teppo ihan autovaljaissa takapenkillä - pari kertaa oli etupenkillä, mutta sitten keksi, että vaihdekeppihän on ihan kiva lelu, mikä ei ollut ajajan kannalta kovin miellyttävää ;)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin autovaljailla kytkettynä, kun ei häkkiin suostu. Pentuna jo teki selväksi, että oksentaa jo hetikun näkee häkin, joten kompromissina takapenkillä siis(:

  VastaaPoista
 3. Hui, tuosta vuoden takaisesta kirjoituksesta mieleen tuli tilanne, jossa itse olin mukana kun kuski menetti auton hallinnan auton liusuessa jäiseltä ja märältä tieltä suoraan lumihankeen katolleen.. Onneksi teille kummallekaan ei käynyt pahemmin!
  Meillä Siru tykkää matkustaa häkissä kun kasvattaja oli jo totuttanut pennut häkkiin pitämällä pentuaitauksessa avointa häkkiä pentujen nukkumapaikkana. Ehkä isompana ostetaan tuolle myös autovaljaat, ettei häkkiä ihan joka paikkaan tarvitse raahata.

  VastaaPoista
 4. Pitkän aikaa kuljetin vapaana tai sylissä. Kun ostettiin oma auto, niin Safia on matkustanu häkissä. Eka oli kevythäkki ja sitten kun tuo tuli ovesta läpitte ni ostin metallihäkin.

  VastaaPoista
 5. Peräluukussa tai valjaissa takapenkillä. Mulla kilahtaa siinä vaiheessa, kun (yleensä aina) vaari heittää puoliksi vitsillä, että Tahiti haluaa istua etupenkillä. Sitä ei etupenkille pistetä ja piste. En myöskään mielellään pistä takapenkille ilman valjaita, jos ei oo pakko/valjaat jääny kotia.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)