lauantai 20. huhtikuuta 2013

Treenien riemua!

On se vain niin mukavaa treenata kun koira on iloinen ja todella motivoitunut tekemiseen! Lisäksi kun treeniryhmä pelaa niin hyvin yhteen! Tänään nimittäin oli semmoiset treenit.

Ryhmässämme treenaa viisi koirakkoa. On mukavaa huomata, kuinka tämän ryhmän koirat toimivat niin hyvin yhteen. Kukaan ei ole mitään "anteeksi-että-olen-olemassa"-tyyppiä, vaan aika vahvatahtoisia koiria kaikki. Mikä tässä on ihaninta, niin kukaan ei provosoidu, vaikka joku saattaisikin innostua sanomaan vahvemman mielipiteen. Tällaisen ryhmän kanssa on ollut ilo treenata! Koskaan ei tarvitse "pelätä" lähteä treeneihin, koska toisia koiria pitäisi stressata.

Tänään aloitimme paikkamakuun treenauksella. Nyt olikin koko halli meidän käytössämme, joten pystyin jättämään Oliverin niin pitkän matkan päähän, ettei olla ennen semmoisella matkalla treenattukkaan. Hieman se siellä maata nuuski, mutta pysyi paikallaan kokonaiset 2 minuuttia! 


Punaiset pallot ovat sitten koiria...
Otettiin muutamia ryhmäjuttujakin, jotka tämän ryhmän kanssa ovat helppo toteuttaa hyvällä yhteishengellä. Tykkään kovasti näistä, kun niitä pääsee niin harvoin treenaamaan ja tämähän juuri on sitä häiriötä, mitä jokaisessa kokeessa tulee olemaan. Ensin otettiin ryhmäluoksetuloa. Ideana oli, että koirat kutsutaan luokse yksi kerrallaan. Tätä ollaan ihan alusta asti tehty ja täytyy sanoa, että harjoitus tekee mestareita! Tälläkertaa jokainen koira odotti kiltisti vuoroaan, eikä sännännyt heti ensimmäisellä käskyllä. Monesti koirat ovat lähteneet minun käskyttämänäni tulemaan luokse, mikä saattaa ehkä johtua meidän todella kimeästä ja iloisesta "TULE!" - käskysanasta ^^''
...ja niin tässäkin.


Toinen harjoitus olikin luoksetuloa "koiratunnelin" läpi. Tätä olemme vaikeuttaneet pienentämällä tunnelin leveyttä. Kun yksi koirakko tekee luoksetulon, toiset koirakot yrittävät säilyttää kontaktin. Tykkään hirmuisesti tästä harjoituksesta. Oliver, joka on aina hieman "apuva mitä nuokin tuossa tekee ja mikä tämän homman nimi on", on nyt reipastunut kovasti, eikä enään niin välitäkkään toisten tekemisestä. Kontaktin harjoittelussa vannon taas ihanan klikkerin nimeen <3
Tunnin lopuksi saimme tehdä omia juttujamme. Oliverilla oli todella hyvä vire päällä, ja teimmekin paljon kaikkea. Otettiin vapaalla seuraamisella jäävien liikkeiden käskytystä, hyppyä ja noutoa. Nouto alkaa olemaan todella hyvällä mallilla, nyt pitäisi alkaa matkaa lisäämään. Eli eikun vain ohjaajan heittokättä treenille punttisalin suuntaan!

Treenien jälkeen suoraan pesulle - ah niin ihana kivituhkapohja.

2 kommenttia:

  1. Oli kyl hyvä kun nyt sai olla hallilla rauhassa! Kiva kun meni hyvin. Mun pitäs nähä teijän nouto miten se nyt menee :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)