sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Just eikä melkein - Lohtajan tokokoe

Ulkona oli satanut koko yön ja maa oli todella märkä. Jo heti aamusta liuta negatiisivia ajatuksia paikkamakuun sunteen hiipi mieleeni. Lopulta päätin jättää asian miettimisen sikseen ja lähdimme kohti koepaikkaa.

Olimme perillä jo tuntia ennen alokasluokan alkamista. Parempi hieman ajoissa kun liian myöhässä! Kävin vähän kävelyttämässä Oliveria ja tein muutaman seurantapätkän. Oliver oli todella rauhallisella mielentilassa ennekuin paikkamakuut kahdessa osassa alkoivat. Luoksepäästävyydessä ei ollut ongelmia, kymppi tuli. Sitten alkoi paikkamakuut. Koska pelkäsin Oliverin alkavan hienostelemaan märkää maata, sanoin (lue karjaisin) käskysanat hieman isompaan ääneen. Sinne se sitten jäi. Hieman nuuhki molemmilla puolilla olleita narttuja, mutta pysyi taas upeasti koko ajan! Olin niiiin onnellinen ja kaikki se jännittäminen kaakkosi tyystin tiehensä!

Olimme kolmas koirakko ja jouduimme hieman odottamaan vuoroamme. Se teki ihan hyvää, ehdin koota itseni yksilöliikkeitä varten. Oliver onneksi oli vieläkin rauhallinen. Astuessamme kehään tunsin todella keveän olon, en jännittänyt yhtään!

Liikkeistä sen verran, että seuraamiset olivat kyllä todella alakanttiin siitä meidän parhaasta suorituksesta.. Oliver kyllä seurasi, mutta välillä piti haistella maata ja kontakti katosi tyystin.. Liikkestä maahanmenon se sitten nollasi, kun jäi haukotellen seisomaan... ja tämä kun on niitä meidän vahvimpia liikkeitä. Nollille menosta johtuen aavistin heti ykköstuloksen jäävän saamatta. Loput liikkeet kumminkin saatiin puhdasta kymppiä, joihin olen tyytyväinen! Eniten ilahdutti se, että Oliver kyllä ilmaisi loppuvaiheessa kyllästymisensä tähän palkattomaan hommaan, mutta jaksoi silti hienosti vetää kokeen läpi! Ylpeä olen!

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 8
Seuraaminen taluttimetta: 6
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Luoksetulo: 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 10

Palkkasin Oliverin autolla ja lähdin palauttamaan numeroliiviä. Samalla päätin vilkaista saamamme pistemäärän. Piti oikein silmiä parisen kertaa räpäyttää ennekuin kunnolla tajusin: 160 pistettä ja ykköstulos! Nollitetusta maahanmenosta huolimatta! Sijoituksena oli 8/10. Voi kuinka iloinen olenkaan! Tämä on semmoinen laji, joka yllättää aina! 
Nyt olemme siis yhden ykkösen päässä tavoitteestamme, TK1:sestä. Seuraava onkin seuran oma koe ensiviikon lauantaina. Sinne suuntaamme (yllätyksellisesti) levollisin mielin. Mahtava päätös viikolle!


8 kommenttia:

 1. HYVÄ TE! Ihanan pirskahteleva päivitys, hyvin meni :) Tämä vuoden tavoite sitten saavutetta aika näpsästi, olille rapsut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) vielä on se yksi ykkönen jäljelle, mutta kyllä tässä ollaan Oliverin kanssa molemmat kasvettu sen verran kisatilanteisiin, että oikein hyvillä mielin lähdetään sitä metsästämään :)

   Poista
 2. Paljon onnea hienosta suorituksesta! Aina mukava lukea näitä onnistumispostauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lukeminen miellytti. Ja kiitos! :)

   Poista
 3. Suuret onnittelut! Tarkkaa työtä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässä varmaan oli se tarkotus, että pisteitä säästetään seuraavaan kokeeseen :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)