sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kokkolassa junnukoirana

Eilisestä tokokokeesta jotenkin rauhoittuneena oli tälle päivää uudet kujeet luvassa. Ensin Oliver esiintyi Miman junnukoirana Kokkolan pentunäyttelyssä ja illalla olikin rally-toko, ja ylempien luokkien tokotreenit. 

Olimme paikalla puolisen tuntia ennen junnujen alkua. Paikka oli tupaten täynnä ihmisiä ja koiria. Auton jätin suosiolla viereiselle urheilukentän parkkikselle, joka oli sekin aivan täynnä. Löysimme Miman hallin edestä puhelin kädessä ja valmiina soittamaan missä me ollaan menossa. Mima testaili hieman Oliveria ulkosalla, jonka jälkeen siirryimme sisätiloihin.

Pieneen treenihalliimme oli saatu mahdutettua neljä pientä kehää. Tilaa liikkumiselle ei ollut paljon junnujen kehässäkään. Oliver oli aivan hämillään kaikesta. Se vinkui ja veti toisten koirien luo. Pian se hieman rauhoittui, mutta ei vieläkään siihen kunnolliseen tekemisen tilaan. Eilinen pitkä päivä vaikutti siihen varmaan vieläkin. 


Pian junnut alkoivat ja pääsin itse pitkästä aikaa valokuvailemaan. Koiratapahtumissa on niin mukava kuvailla, mutta nykyään ei siihen riitä käsiä kun itse on aina osallistumassa. Huomasin myös välillä tuijottavani niin intensiivisesti kehän tapahtumia, että unohdin kokonaan kuvaamisen hetkellisesti! Oliver toimi Miman kanssa hyvin, mutta tämä ei ollut parasta suorittamista. Pyödällä Oliver oli todella hienosti, mutta liikkeet jäivät huonommiksi, osaksi oudon muotoisen kehän takia. Lisäksi Oliver luimuili, johtuen varmaankin hallin kaikuvista äänistä. Olihan tämä sillekkin outo tilanne mennä näyttelytreeniä hallissa, jossa yleensä treenataan tokoa tai agia. Muuta kun Oliverin esiintymistä en osaa arvioida, koska en tiedä junnuhadlerista paljon mitään. Jos asia enemmän kiinnostaa, siitä voi lukea Miman blogista. Lopulliseksi sijoitukseksi tälle parille tänään tuli JH3, viidestä osallistujasta. Onnea vielä paljon! 


Ehdimme hetken levähtää kotona, kunnes taas suuntasimme hallille. Nyt ensimmäistä kertaa tuntu, että mehän melkein asutaan siellä! En kuitenkaan valita, kivaa on kun on tekemistä!
Rally-tokotreenit menivät siihen, että Oliver kyllä teki iloisesti ja innokkasti, mutta sähelsi kamalasti eikä paljon keskittynyt.. Ylempien treenien aluksi se alkoi kamalasti haukkumaan ja suutahti kun kielsin sitä hieman kovemmin, kun ei mennyt neljällä ensimmäisellä kerralla jakeluun.. Herra kävi ihan mielettömillä ylikierroksilla, mikä on aika harvinaista sille. Noh, onhan tämä ollut varsin tapahtumarikas kolme viikkoa, ymmärrän hyvin. Nyt saa herra ja herran aivot levähtää hetkisen, vain treenejä tiedossa. Seuraava tokokoe onkin sitten 2.11. Ilmajoella. Sitä odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)