torstai 21. heinäkuuta 2011

Oulun kansainväliset

Tuli sitten piipahdettua ensimmäistä kertaa kahdessa näyttelyssä samana viikonloppuna. Lauantaina ei sää suosinut vaan vettä tuli taivaan täydeltä. Lähdimme Kokkolasta seitsemän aikaan ja olimme perillä Oulussa hyvin ennen shelttien alkamista. Tuomarina toimi brittiläinen, joka arvosteli koirat ripeästi. Seuratessani junnuja ja nuoria en keksinyt millaisista koirista hän pitää.


Sitten tulikin meidän vuoro ja astelimme kehään. Oliver liikkui paljon paremmin ruoholla kuin viime näyttelyssä. AVO uroksia taisi olla muistaakseni viisi kappaletta. Kun meidän vuoro tuli, olin jo valmiiksi ahtautunut pöydälle joka oli tuomariteltan suojassa. Oliver arasteli outoa teltan paikkaa eikä oikein halunnut seistä ryhdikkäästi pöydällä. Tuomari kävi pikaisesti kopeloimassa koiran ja alkoi sanella arvostelua. Sitten hän pyysi meitä menenään edestakaisin liikkeet ja ympyrä. Juuri kun olin valmis seisottamaan Oliverin maassa, kehäsihteeri kiikutti sinistä nauhaa. En saanut seisottaa ollenkaan maassa! Arvosteluun tuli sitten maininta tästä ryhdittömästä seisotuksesta.. Tuomari jakoi kaikille shelteille ERI-EH:n.


"2 vuotias soopeli, tosi ohut tarvitsee lisää kuntoa, miellyttää silmää, mutta otsa on liian heikko, tarvitsee lisää takakulmausta, liikkuu vakaasti mutta hännän kanto liian korkea."


AVO-EH


Sunnuntaina hyvin hienossa hotellissa nukutun yön jälkeen olikin sitten luvassa auringonpaistetta ja suomalainen tuomari. Tiesin, että tältä tuomarilta saisi ainakin hyvän arvostelun, enkä mitään hyvää arvosanaa odottanutkaan. Oliver oli levoton aluksi, mutta koska avouroksia olikin kuusi kappaletta jouduimme odottamaan vuoroamme ja siinä poika rauhoittui. Tuomarilla oli mukanaan harjoittelija ja arvosteluun meni kauan aikaa jokaisen koiran kohdalla. 


Sitten tulin meidän vuoro ja Oliver seiso niin ryhdikkäästi pöydällä! Se antoi hyvin käpelöidä kahdenkin ihmisen. Tuomari kertoi harjoittelijalle totuuksia Oliverista. Juuri oikeat asiat hän huomasikin. Liikkeet menivät todella hyvin ja seisotuksenkin Oliver jaksoi mahtavasti!


"antaa ilmavan ja kevyen vaikutelman, hieno linjakkuus päässä mutta hyvin kevyt kuono-osa, oikea purenta, vaatimaton alaleuka, korvat voisivat olla korkeammalla, hyvin leveät olat, suorat olkavarret, tämän vuoksi puutteellinen etuosa, riittävä raajaluusto, esitetään hyvin, hyvä turkki, korkeat kintereet, liikkuu sivulta riittävin askelin, kapeasti edestä ja takaa, tarvitsee paremman lihaskunnon"


AVO-H


Nyt me aletaan entistä enemmän liikkumaan monipuolisemmin, josko sitä lihasta alkaisi näkymään. Alle kuukauden päästä suunnataan Taavin ja Sannan kanssa seuraaviin näyttelyihim, tuskin maltan odottaan! n__n

4 kommenttia:

 1. Meillä oli lauantaina ihan sama juttu kuin teillä että ei kerenny maassa seisottaa yhtään kun kehäsihteeri jo toi sinistä nauhaa käteen :D

  Olen laittanut mietintämyssyyn nuo Jyväskylän kansainväliset marraskuussa ja teilläkin ne näyttäis olevan kalenterissa :) Pitää vielä vähän suunnitella kun tuota matkaa Jyväskylään kuitenkin on jonkin verran...

  VastaaPoista
 2. Anteeksi kamalasti kun käytiin tyttöjen kanssa Olia villitsemässä, en yhtään ajatellut että teillä on niin lähellä kehään meno. Mutta sait sen kyllä tosi hienosti rauhoittumaan eikä se kehän ulkopuolelle kovin levottomalta näyttänyt alussakaan. Ja onnittelut, tuomarinkin maininta hyvästä esittämisestä. :) Lämmittäisi ainakin omaa sydäntä. ;) Onnea tuleviin koitoksiin!

  Ja tuohon lihasten kasvatukseen vinkki: metsälenkit irrallaan. Siis ihan kunnolla pöpelikössä, ei mitään polkuja tai vastaavia pitkin. Mättäiden ja kantojen yli kiipeily on monessakin mielessä todella kehittävää. Samalla saa tehtyä vaikka mitä luoksetulotreenejä sun muuta. :) Metsäsamoilun hyötyjä minulle mainosti eräs koiraterapeutti, jonka oma hovawart on MV-10. Ei nyt ehkä pelkästään metsälenkkien ansiosta, mutta kuitenkin. :) Että eväät mukaan ja luontoon. ;) Kannattaa.

  VastaaPoista
 3. Tossa ei oo nyt hymiöö vaihtoehtona, jonka olisin halunnu valita :''D
  Oon iha kateellinen, ku meidän blogiin ei tuu nappuloita >:( :'D

  Hienosti kyllä meni! :)
  Mä en oo millään jaksanu rustata blogitekstiä siitä pietarsaaresta. On vähä laiskottanu. nooh, kyllä se sieltä jossainvaiheessa tulee!

  JA HYVÄNEN AIKA! ALLE KUUKAUSI!! NYT ÄKKIÄ JOSTAIN JOKU JOKA OSALLISTUU SYÖKSYHAJOTUKSIIN O________O paniikki iskee!

  VastaaPoista
 4. Iina/ Jyväskylässä on niin mielenkiintoiset tuomarit, että me ollaan sinne menossa jos ei nyt vain muuta tule :)

  Ulla/ Ei se haitannu yhtään! Sain sen rauhoitettua kehässä ja sen esiintyminen oli mitä mahtavinta! :) Enemmän se näytti häiritsevän sitä viereistä trikkiä, jonka omistaja syytti huonosta menestyksestä narttuja :''D + kiitos vinkistä! Kävisinkin jokapäivä metsissä, jos vähän lähempänä löytyisi. :)

  Sanna/ Saikko sen yhden miehen osallistumaan? Jos tuut Kokkolaan mätsäriin niin mä voin ottaa ainakin Jessen sitten käplimään messiin! 8)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)