perjantai 2. toukokuuta 2014

Rally-tokokoe Kalajoki 1.5.2014

Vapun kunniaksi 1.5 oli vuorossa kauan odotettu rally-tokon virallistuminen ja samalla ihka ensimmäinen virallinen rallykisa Kalajoella! Tätä oli odotettu kuin kuuta nousevaa ja aamulla olikin pienimuotoinen jännitys mahan pohjassa, ennenkuin suuntasimme Oliverin kanssa kohti Kalajokea.
Alokasluokassa oli kisaamassa huimat 47 koirakkoa, jotka olivat jaettu kolmeen eri ryhmään. Olimme Oliverin kanssa toisessa ryhmässä, mutta tulimme paikalle jo ajoissa, jotta näimme Astan ja koirien suoritukset. Lisäksi oli uusi kisakirja täytettävä ja mittaukset ja sirun luvut hoidettava ennen rataantutustumista. 

Rata oli aika helpohko, mutta nopean tempoinen. Montaa pysähdystä ei ollut vaan löytyihän sieltä myös pujottelua juosten. Onneksi oltiin juuri viime treeneissä tehty sitä ja saatu siihen vinkkejä! Mitään suuria "apua tässä on tää!" ei tullut, vaan hyvillä mielin jäätiin Oliverin kanssa odottamaan omaa kisasuoritustamme, olimme ryhmämme viimeinen koirakko.Oliver oli radalla todella iloisessa vireessä, meni meni todella kivasti. Muutamassa kohtaa se vilkuili yleisöä ja sattui sen silmät myös meidän kannustusjoukkoihimme, Kirsiin, Katjaan ja Taaviin. Ensimmäiseltä kyltiltä tuli -1 taluttimen kiristymisestä, kyltiltä kolme -1 kontrollin puutteesta (johtunee vilkuiluun), pujottelussa -1 taluttimesta ja sitten kymmenenneltä kylkiltä, kun Oliver katsoi yleissöön, -1 ohjaaja virheestä sekä -1 epätarkasta suoritetusta tehtävästä. Saksalaista täyskäännöstä on siis syytä vielä treenata!
Virhepistetä tuli siis yhteensä -5, joten kokonaistulos oli 95 pistettä ja hyväksytty tulos! Tuomarin kommentteina "Hyvä peräpään käyttö koiralla, rauhallinen ja varma suoritus, osaava koirakko". Olin niiiin iloinen! Koko kisasta ja kisapäivästä jäi todella kiva mieli, vaikka pelkästään alokasluokka kestikin melkein kuusi tuntia ja ilma oli kylmä auringon paisteesta huolimatta.  

Kiitos hyvästä seurasta kaikille paikalla ollelle, järjestäjille, kannustusjoukoillemme ja Kirsille kuvien ottamisesta! Tästä on hyvä jatkaa huomiseen tokokokeeseen, pitäkäähän tassuja pystyssä meille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)