sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Maanantain tokokoe

Pahoittelen tätä älyttömän pitkää päivitysväliä! Oon ollut nyt niin kiinni työharjoittelussa synnytysosastolla, etten ole kotona jaksanut enään blogia ajatella. Oltiin kumminkin viikko sitten siellä virallisessa tokokokeessa. 

Noh, sehän meni paremmin kuin viimekerralla! Mutta ei kumminkaan hyvin :D Vaikka kuinka yritin hillitä hermoni, niin näinhän siinä sitten kävi:Luoksepäästävyys 10 - Hienosti tervehti tuomaria.

Paikalla makaaminen 0 - Aikaa valehtelematta jäljellä 6 sec. ja se lähti valumaan naapurin tontille...

Seuraaminen kytkettynä 7 - Keskittyminen oli kohdallaa, ihan ok.

Seuraaminen taluttimetta 0 - Oliver alkoi nuuhkimaan maata, ei ollut näkevinään eikä kuulevinaan mua. Jotenkin se laahusti perässä, mutta ei sitä voi seuraamiseksi sanoa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 - Sama jatkui kuin seuraamisessa. Nuuhki maata, ei kuullut käskyä.. joo-o

Luoksetulo 0 - Kun Oliver jäi hienosti odottamaan, ja lähti käskystä tulemaan mun luo... ja juoksi ohi! Tässä kohtaa mulla alko todella keittämään ja kieltämättä vähän suutuin!

Seisominen sauraamisen yhteydessä 8 - Edellisestä tympääntyneenä mun jännitys kaikkosi kokonaan ja käskytin Oliveria jämäkästi. Ja se alkoi kuuntelemaan! 

Estehyppy 9½ - Nuuhkaisi estettä, mutta muuten hyvin.

Kokonaisvaikutus 7 - Tuomari oli todella mukava ja sanoikin "Ohjaajan niskaan pitäisi kaataa litra jääkylmää vettä. Huomasikko kun jämäköidyit niin se alkoi kuuntelemaan sua?" 
Ja niinhän se oli! Oliver taisi taas aluksi rauhoitella mua, mutta kun mun jännitys sitten viimein purkaantui se kai ajatteli, että okei nyt me tehdään!

ALO- 66 pistettäOlin niin onnellinen, että päästiin tälläkertaa loppuun asti, vaikka ei se hyvin mennykkään. Ja ennenkaikkea nyt opin paljon itsestäni sekä Oliverista kisatilanteessa. Plus enään en jännitä niin paljon! Oikeastaan mieli teki heti uudestaan kokeeseen. Kunhan ohjaaja oppii olla jännittämättä, voidaan sitten alkaa odottamaan tuloksiakin! Kalenteriin laitoin jo ylös muutamia mahdollisia kokeita tässä lähellä ja katsotaan miten aikataulut passaa jos lähdetään jonnekin kauemmaksikin kisaamaan.

Kokeen jälkeen...


7 kommenttia:

 1. Noniin hienosti, kyllä se siitä lähtee! :)
  Pitääkö tokokokeeseen ilmoittautuakseen muuten hommata jotain lupaa, lisenssiä tms vai voiko kuka tahansa ilmottautuu noin vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte lisenssiä :) riittää, että koira on rekisterissä ja tunnusmerkitty. Eli tekin saisitte ilmoitautuu "noin vain" vaikka heti :D

   Poista
  2. Okei, mulle tuli vaan sellanen fiilis että kun saadaan paikkis kuntoon niin vois harkita ilmottautumista... :D Möllejä vaan meinaa olla niin huonosti!

   Poista
 2. Pusikko oliver :'D

  No niin hienoa kun nyt on puhtia!! :)

  VastaaPoista
 3. Kai sitä voi näinkin kisajännityksen voittaa. (: Siitä se lähtee, seuraavissa varmasti paremmin ja varmemmin, te osaatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se tarvii, toistoja toistoja ja kohta ei enään jännitä :) muistan kun jännitin näyttelyjä kamalasti, mutta parin kolmen jälkeen se jo alkoi tuntua luontevalta ja hauskalta :)

   Mutta jos jokin niin koiraharrastus on hyvää treeniä tällaiselle ujolle jännittäjälle :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)