keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Koiramainen Vappurapahtuma Haapavesi

Aamulla oli kyllä hiljaista ajaa kaupungin läpi klo 7 jälkeen. Suuntana oli Haapavesi ja siellä järjestettävä vapputapahtuma. Viime vuonna olimmekin samassa paikassa Sannan ja Taavin kanssa. Tänään lähdimme reissuun Astan, Serin ja Keijun kanssa. 

Paikalle päästyämme ja sekavan oloiset ilmoittautumiset tehtyämme, alkoikin jo pian mölliagility. Ilmoitin Oliverin pikkumölli radalle kahdella startilla. Rata oli mukava hyppy-putkirata, joka oli helppo painaa mieleen. Asta ystävällisesti neuvoi muutamat ohjausliikkeet ja niitä sitten yritin noudattaa radalla. 
Oliver nautti heti ensi hetkestä asti ja meillä oli todella mukavaa radalla! Ekalla startilla ohjaaja mokasi tekemällä ohjausvirheen, minkä takia menetimme aikaa ja saimme virhepisteitä. Toinen startti menikin sitten paljon paremmin kunnes!.... ohjaaja juoksi päin hyppysiivekettä ja pudotti sen seurauksena puomin! 8D Taas koira loisti ja ohjaaja hankki 5 virhepistettä, alle ihanneajan kumminkin! Tällä suorituksella olimme pikkumöllien (minit+medit) 3. !

Ja haluan vielä painottaa, että me emme ole koskaan kunnolla vielä agilityä harrastettu Oliverin kanssa. Käydään vain aika ajoin pitämässä mölleissä hauskaa, se on se mitä me tehdään! :D

Pikkumöllien ensimmäinen startti

Pian agin jälkeen, saimmekin juosta jo kuuntelemaan möllitokon alokasluokan aikataulua. Onneksi alokasluokka otettiin kahdessa osassa, jotta me agiliitäjätkin ehdimme mukaan. Ehdin rauhassa katsoa ja kuvata Astan ja Serin hienon kilpailuradan agissa ja yhdessä kävimme myös poliisikoiranäytöstä pällistelemessä. On siinä kyllä hienoja koiria ammatissaan!

Möllitoko menikin sitten ihan ok:sti. Oliver alkoi olla jo väsynyt ja teki paljon ihan turhia ja tyhmiä virheitä, semmoisia mitä se ei yleensä tee. 

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 6 - lähti seuraamaan muutaman askeleen.. mut hienosti toimi kaukot ja lopun aikaa se makasi!
Seuraaminen kytkettynä: 6 - yleistä haahuilu paikoitellen
Seuraaminen taluttimetta: - tähän olin kyllä tyttyväinen!
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä:
Luoksetulo: 8 - lähti tulemaan hieman ennen käskyä
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 8

Pisteet: 161
1. tulos
5/7

Tokosta juoksimme sitten heti mätsäriin, joka oli jo ehtinyt alkaa viereisellä kentällä. Tuomari otti aluksi kaikki pienet aikuiset kehään yhdessä juoksemaan pari kierrosta. Ahdasta oli. Parimme oli bostoninterrieri. Oliver esiintyi kuin unelma! Raukka oli varmasti siinä vaiheessa jo niin väsynyt kaikesta, mutta jaksoi upeasti pitkästä aikaa olla myös pöydällä. Saimme silti sinisen nauhan ja jäimme odottelemaan nauhakehiä. Nauhakehässä viereemme sattui toinen soopelisheltti uros. Meidän laitettiin pareittain menemään edestakaisin, jonka Oliver teki mahtavasti toisesta kaltaisestaan huolimatta. Meidän otettiin neljän parhaan joukkoon ja lopulta olimme SIN2! Tuomarin sanat lämmittivät erityisesti: "Tämä esiintyy kuin konkari!"Juuri ennen toisen alokasluokan alkamista alkoikin sitten sataa räntää... ihan oikeaa märkää ja kylmää räntää.. Sitä sitten tulikin taivaalta koko loppuajan. Olimme hieman kylmissämme kun vihdoin päästiin lähtemään kotia kohti hyvin hyvin kiireisen, mutta kivan ja menestykkään päivän jälkeen. Kiitos Astalle videon kuvaamisesta!
1 kommentti:

  1. Teille on blogissani tunnustus :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/05/tunnustus.html

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)