sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Valmiina punkkikesään


Ensimmäiset punkkihavainnot täällä länsirannikolla tehtiin jo pari viikkoa sitten. Päätettiin laittaa Oliverillekin ensimmäiset litkut niskaan jo nyt. Kumminkin mökillä ja muualla pusikoissa viikottain rämmitään. Ja onhan niitä kaupunkipunkkejakin.. hyi olkoon!Aikaisemmista vuosista viisastuneena ajattelin pestä Oliverin kokonaan hyvin, ennen litkujen laittamista. Sen jälkeen kun ei koiraa saisi kauheesti liottaa litkun tehon menettämisen takia. Onneksi toi meidän pikkumies ei ole mikää vesipeto, joten kesän aikana ei paljon uimistakaan harrasteta. Meillä ollaan aina käytetty Exspotia ja satunnaisesti syöty valkosipulia ruuan seassa. Exspot on helppo laittaa niskaan kerran kuussa, eikä se aiheuta mitään suuria sivuoireita. Hieman pientä, päivä kestävää, kutinaa tulee muutama päivä litkun laittamisen jälkeen, mutta ei se Oliverin elämää haittaa ja menee päivässä ohi. Exspot on pitänyt hyvin punkin loitolla. Ainoat kerrat kun punkit on Oliveriin tarttuneet ovat joko ennen tai jälkeen litkujen käytön. Tyytyväisiä ollaan tähän oltu!Miten teillä lähdetään tänä kesänä taistoon punkkeja vastaan? Oletteko kokeneet jonkun aineen tai konstin todella hyväksi punkkien poissa pitämiseen?

11 kommenttia:

 1. Meillä on just tuota sanaa ainetta, ja se on kyllä ollut todella toimivaa! Laitetaan aina 2tuubia kerrallaan, kun n iso koira :) Lucy sai aineet jo alkuviikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvää! Eikä oo mikään panta koko kesän häiritsemässä ja karvoja likaamassa. Vaikka kyllähän tuostakin vähän karvat rasvottuu, mutta se on pientä :)

   Poista
 2. Meillä aina ollut scalibor. Viime keväänä jo mietein liuoksia ja nyt oli jo tuo paketti kädessä, mut jotenki sitte kuitenki kallistui tuttuun pantaan. En vaan tykkää kun se ei ole mitenkään ympäristöystävällinen kapistus. Onneksi meilläkään ei tarvitse pelätä veteen karkaamista kun pantahan liuottaisi myrkkyjään sitten vesistöihin. Ehkä sitten ens keväänä lähtee liuokset meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, että mihin tottuu niin sitä sitten :)

   Poista
 3. Täällä joku viisas, jonka koiran niskaan laitettiin pari viikkoa sitten punkkilitkut ja nyt pitäisi pestä koira... Aiemmin Netalla on ollut Bayvanticia (toimi) ja nyt on Exspottia, jota jäi syksyltä jäljelle. Täälläkin kun punkkeja riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih :D ei se sitten auta kun pestä ja laittaa uudet litkut. Tiettyhän se teho vähän laskee mutta palautuu pian :)

   Poista
 4. Expotista on kuullut eniten kaikkea juttua vakavista sivuoireista että sitä en oo uskaltanut laittaa. Meillä on nyt sitten käytössä Frontline. Scaliborista lähti toiselta koiraltani karvat kaulasta joten en sitäkään enää uskalla laittaa. Aikamoisia myrkkyjähän nuo ovat että inhottaa niitä ylipäätään koiraan valella, mutta pienempi paha se sitten kuitenkin on punkkeihin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän niitä mielellään käyttäisi :/ saisivat nuo punkit mun puolesta kuolla sukupuuttoon..

   Poista
 5. Voi, että joku voi olla surkeen näkönen tossa suihku kuvassa :D

  Meilläki tainnu olla tota frontlinea, paitsi viimekesänä en laittanut kuin kerran Seriin, mutta me ei asuta rannikolla niin niitä on vähemmän, ja ei onneks tullu. Noistakin kun on mahta täysin erimielipidettä onko ne hyväks vai ei :/

  VastaaPoista
 6. Meillä pörhälletään expotit niskassa tämäkin kesä, kun on hyväks havaittu ;)

  VastaaPoista
 7. Senni on 5 vuotta eikä sillä ole ikinä ollut punkkeja, vaikka se tykkää rämpiä heinikoissa, joten mitään punkkiaineita ei ole tarvittu. En sitten tiedä, johtuuko punkittomuus Sennin lyhyestä turkista, mutta toivottavasti punkkeja ei ilmaantuisi jatkossakaan.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)