maanantai 18. elokuuta 2014

Rally-tokokoe Sievi

Kun erkkarista oli selvitty ja hieman saatu unta palloon, olikin sunnuntaina vuorossa Sievin rally-tokokoe, joka oli toinen virallinen koe meille Oliverin kanssa. Onneksi luokkajärjestys oli käänteinen, ettei tarvinnut aivan aamusta lähteä liikkeelle. Paikalla oltiin jo ensimmäisen alokasryhmän rataantutustumisessa. Kisasimme Oliverin kanssa vasta toisessa ryhmässä.

Jo heti ilmoittautumisessa sydän hyppäsi kurkkuun. Iskin pöytää kisakirjan... sen vanhan kisakirjan siltä ajalta kun rally ei vielä ollut virallinen laji.. Olin vahingossa ottanut se mukaan oikean kisakirjan sijasta. Onneksi ei tarvinnut sentään lähteä ajamaan takaisin Kokkolaan kirjaa hakemaan, vaan sain ostaa uuden kirjan ja seuraavassa kisassa yhdistää nämä kaksi kirjaa yhdeksi. Ja tästäkin taas opimme...


Ilmoittautumisen jälkeen piti tietysti heti ensimmäisiksi käydä katsomassa ratapiirros. Rata vaikutti helpolta, ainostastaa 'koira eteen, 1 2 3 askelta peruuttaen' oli semmoinen tehtävä, joka pisti hieman jännittämään. Siinä kun Oliverilla on tapana hivuttautua perusasentoon. Oliver oli todella levoton kisapaikalla, minkä takia oli hyvä, että tulimme ajoissa paikalle. Olilla kestää aikansa ennenkuin se rauhoittuu uusissa paikoissa ja malttaa keskittyä. Itse kehä oli rakennettu jääkiekkokaukaloon, jossa treenaamisesta meillä ei ollut aikaisempaa kokemusta.

Samalla kun Oliver rauhoittui, minä jännitin ihan hurjasti tuttujen suorituksia. Niiden katsominen oli melkein pahempaa kuin itse kehässä oleminen! Aikaa kului ja pian sain myös minä mennä tutustumaan rataan ja alkaa odottamaan vuoroamme. Tässä vaiheessa Oliver tarjosi todella kivasti kontaktia ja sillä oli tekemisen meninki päällä. Sitten oli meidän vuoromme ja astuimme kehään ja lähdimme liikkeelle. Kontakti katosi ties minne ja Oliver oli selvästi ihmeissään valkoisesta kaukalosta. Se teki kaikki tehtävät, mutta tooodella hitaasti. Se tuumaili välillä ja mietti. Sitten tuli peruutuksen aika ja se oikein syttyi ja kontaktia tuli vaikka kuinka paljon! Loppu rata meni paremmin, mutta ei todellakaan ollut sitä meidän parasta suorittamista. Arvostelulomakkeen käteen saatuani hieman yllättyin. Kaikesta siitä haahuilusta huolimatta saimme tästä toisesta rally-tokokokeestamme 95 pistettä! Kaikki viisi menetettyä pistettä olivat yhden pisteen virheitä (3 x epätarkasti suoritettu tehtävä, koira pois asennosta enemmän kuin 0,5m, puutteellinen yhteistyö) ja kaikki nämä kyllä allekirjoitan. Tuomarin kommentissa lukikin "Ajoittain kontakti hukassa, osaava koirakko". Vaikka Oliver oli muissa maailmoissa, se silti suoritti jokaisen tehtävän. 
Näin ollen olemme yhden hyväksytyn tuloksen päässä RKT1:sestä! Seuraavaksi suuntaamme Seinäjolle tuplakisoihin. Nähtäväksi jää tuleeko se luokkanousu sieltä. 

3 kommenttia:

 1. Myös Iitu haisteli radan puoleen väliin saakka, sitten molemmat taisimme rentoutua ja loppu oli sujuvaa menoa. Meillä yhtä vailla RTK2. Seinäjoen kisa on melkein täynnä omista jäsenistä. Kisahan on tuplakisa eli vain 30/kisa. Tämän päivän tilanne A-kisaan 3 paikkaa ja B-kisaan 4 paikkaa. Jos perjantaina on vielä paikkoja jäljellä, kannattaa lähettää mailia välittömästi vuorokauden vaihduttua. Me ei esim. mahduttu johonkin Treen kisaan, kun laitoin ilmon klo 0:02. Ekan minuutin aikana oli tullut noin 40 ilmoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih, en tullut yhtään ajatelleeksi, että seuran omat jäsenet saattavat täyttää kaikki paikat! :( Kiitos kovasti tiedosta, näin teen!

   Poista
 2. Toivottavasti ei haittaa, että lisäsin teidän blogin mun blogin lukulistaan. :D

  http://wonderpaws.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)