tiistai 5. elokuuta 2014

Hampaat ja nenä

Kasper on pudottanyt kaikki hampaansa. Viimeisenä kiinni oli vasen yläkulmuri, jonka vuoksi vedettiin monet vetoleikit kunnes lopulta se lensi isossa kaaressa lattialle ja mamma sai yhden kulmurin talteen. Oliverin hampaita ei tullut silloin aikoinaan kerätty, mikä on nyt jälkeenpäin harmittanut. Nyt kun kaikki hampaat ovat vaihtuneet, luulisi ettei niitä enään niin hurjasti kutittaisikaan. Silti löysin Vieterin eilen järsimässä Lacosteani... Hurja kahdeksan päivän lomani loppui eilen ja vaikka lämpöä on riittänyt, olemme sitä uhmanneet ja olleet paljon ulkona. Koirat ovat päässeet nauttimaan vedestä, varjosta ja koiramehujäistä. Kotona on ollut verhot säpissä ja tuuletin päällä koko päivän.
Sunnuntaina kun olimme rallytreeneissä ja teimme Oliverin kanssa eteentuloja, huomasin sen nenän punoittavan. Sieraimen alaosa oli punainen ja ärtyneen näköinen molemmilta puolilta nenää, toiselta hieman enemmän kuin toiselta. Ensimmäinen ajatus oli aivan järjetön, "ei voi olla totta muuttaako se nenänsä pinkin väriseksi, mihin musta pigmentti on kadonnut?!". Seuraavaksi lähti konsultointipyyntö luotto eläintenhoitajallemme Tiitulle, jonka jälkeen tulimme siihen tulokseen, että nenä on luultavasti palanut koska mitään hiivaankaan viittaavaa ei ollut näkyvissä. Tiitu oli näyttänyt kuvaa seuraavana päivänä töissä eläinlääkärille, joka oli ihmetellyt asiaa, mutta päätynyt myös auringon polttamaan.


Olen nyt rasvannut nenää Bepantenilla pari kertaa päiväss ja Oliver on nuollut sen heti pois. Plus-miinus-nolla. Jo seuraavana päivänä väri ei ollut enään niin punainen ja tänään palaneiden kohtien päällä kuoriutuu iho. Nyt kun iho on kerran päässyt palamaan, on hyvin todennäköistä, että se tapahtuu toisenkin kerran. Joudumme siis hommaamaan Oliverin nenälle hellehatun.. :D

Kuinka te olette suojautuneet auringolta ja viilentäneet koirianne? 

2 kommenttia:

  1. Annan nopelle jääpaloja joissa on herkkuja, laitan vedellä kasteltun pyyhkeen päälle, kastelen letkullaa tai laitan punkkaan vettä jossa saa kahlata. :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti Olin nenu paranee pian... :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)